- Курячі грудки 250 гр
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Молоді кабачки 350 гр
- Рослинна олія 3 стол.л.
- Щавель 150 гр
- Часниковий порошок 1 чайн.л.
- Сіль 1 чайн.л.
- Вода 1.5 л
- Курячі яйця 3 шт.
- Кріп за смаком
- Лавровий лист за смаком
- Суміш перців мелених за смаком
Щавлевий суп з куркою та яйцем
Швидка літня перша страва з найдоступніших продуктів! Щавлевий суп із куркою та яйцем приємно здивує своїми чудовими смаковими якостями й обов'язково сподобається всім! У сезон його можна доповнювати молодим зеленим горошком, листям кропиви, будь-якою зеленню.

40 хв. Порції: 9 45 Кк
Приготування рецепту
Як зробити щавлевий суп із куркою? Підготуйте інгредієнти. Якщо хочете ситнішу страву, то на додаток можна взяти картоплю. Кабачок також використовуйте за бажанням.
Візьміть підходящу для обсмажування овочів і м'яса каструлю (якщо такої каструлі немає, то процес обсмажування зробіть на сковорідці, а потім, на кроці 7, перекладіть усе в каструлю), влийте в неї рослинну олію, додайте дрібно нарізану ріпчасту цибулю й обсмажте до прозорості на невеликому вогні.
Невеликим довільним кубиком наріжте одну середню моркву і викладіть у каструлю з цибулею, після чого перемішайте овочі між собою і пасеруйте моркву протягом приблизно двох хвилин.
Невеликим кубиком наріжте молодий сезонний кабачок.
Наріжте курячу грудку невеликими шматочками і викладіть у каструлю з овочами, після чого перемішайте всі інгредієнти в каструлі між собою і злегка обсмажте на середньому вогні плити.
Викладіть у загальну каструлю нарізаний кубиками кабачок, після чого знову перемішайте між собою всі інгредієнти та прогрійте кабачок упродовж приблизно 2 хвилин, щоб він встиг просочитися олією та соками.
Вилийте в каструлю з куркою та овочами півтора літра окропу, після чого прикрийте її кришкою і доведіть суп до кипіння на великому вогні плити. Потім вогонь потрібно буде зменшити.
Варіть суп на середньому вогні протягом приблизно 7-10 хвилин.
Потім додайте в каструлю з супом сушений часник, сіль за смаком, лавровий лист і суміш із чорного з червоним перців. Спеції можна використовувати будь-які, виключивши або доповнивши запропоновані (орієнтуйтеся на свої вподобання).
Не дуже крупно наріжте свіжий щавель і зелень кропу.
Викладіть у каструлю з супом щавель із зеленню кропу і перемішайте між собою всі інгредієнти.
Дайте закипіти й одразу ж вимкніть. Прикрийте каструлю з приготованим супом кришкою і дайте йому настоятися на вимкненій плиті близько п'ятнадцяти хвилин.
Розлийте щавлевий суп із куркою по тарілках, додайте заздалегідь зварені круто і нарізані курячі яйця, за смаком сметану і подавайте до столу.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 01.01.2024