- Свинина 600 гр
- Цибуля 2 шт.
- Базилік (сушений) 1 чайн.л.
- Сіль за смаком
- Спеції сухі за смаком
Шашлик зі свинини в духовці
Дуже смачно і просто, без мангала. Вийде у всіх! Шашлик зі свинини на деку в духовці виходить нітрохи не гіршим, ніж на вугіллі. Єдине - це те, що немає аромату димку. Але за бажання його теж можна додати, використовуючи рідкий дим!

180 хв. Порції: 2 212 Кк
Приготування рецепту
Як зробити шашлик на деко в духовці зі свинини? Підготуйте для цього необхідні інгредієнти. Як м'ясо свинини вибирайте шию або вирізку. Таке м'ясо не буде сухим після запікання.
М'ясо наріжте на невеликі шматочки, приблизно 33 або 44 см.
Цибулю очистіть від лушпиння, обполосніть у прохолодній воді та дрібно наріжте. Помніть нарізану цибулю руками, щоб вона швидше пустила сік. Додайте цибулю в чашу до м'яса. Сюди ж підсипте спеції для м'яса і сушений базилік. Як спеції я використовую суміш мелених перців. А ось сушений базилік, цілком, можна замінити на будь-які інші сушені ароматні трави. Перемішайте всі інгредієнти і залиште постояти промаринуватися на 2-3 години.
Для приготування шашлику підійдуть дерев'яні шпажки. Поки маринується шашлик, замочіть шпажки у воді. Вони просочаться водою і не підгоратимуть під час запікання.
Наприкінці маринування додайте до м'яса сіль і перемішайте. Насадіть м'ясо на шампури та викладіть на деко для запікання. Деко вибирайте таке, щоб м'ясо перебувало у висячому положенні. Поставте шашлики в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, на 25-30 хвилин. Орієнтуйтеся за своєю духовкою.
Готові шашлики підрум'яняться. Перекладіть їх на блюдо і подавайте до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 02.01.2024