- Свинина (м'якоть) 600 гр
- Цибуля (велика) 1 шт.
- Рослинна олія 2 стол.л.
- Томатна паста 1 стол.л.
- Гірчиця 1 стол.л.
- Спеції сухі (для шашлику) 1 стол.л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Шашлик у фользі в духовці зі свинини
М'який, соковитий, ароматний. Без багаття і шампурів. Шашлик у фользі в духовці зі свинини за смаком виходить нітрохи не гіршим за приготований на багатті. При цьому завдяки фользі м'ясо зберігає соковитість і просто тане в роті. Спробуйте і переконайтеся самі!

240 хв. Порції: 4 259 Кк
Приготування рецепту
Як зробити шашлик у фользі в духовці зі свинини? Дуже просто! Для початку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Свинину беріть без кістки. Жирність м'яса підбирайте самі на свій смак. Томатну пасту в цьому рецепті можна замінити на помідори у власному соку, свіжі помідори або кетчуп.
Свинину промийте, обсушіть і наріжте великими шматочками. Яка частина свинини найкраще підійде для приготування шашлику? Беріть свинячий ошийок із жировими прошарками. Тоді шашлик вийде соковитим і м'яким.
Цибулину очистіть і наріжте великими півкільцями. Якщо цибулини невеликі, візьміть 2-3 штуки. Страва від цього тільки виграє.
Викладіть м'ясо в миску. Додайте цибулю, томатну пасту, гірчицю, спеції для шашлику, сіль і перець. Кількість інгредієнтів можна змінювати на свій смак. Влийте рослинну олію. Якщо ви використовуєте готові суміші спецій, обов'язково прочитайте на упаковці склад. Часто в таких сумішах уже присутня сіль, враховуйте це, інакше ризикуєте пересолити страву.
Ретельно все перемішайте. Поставте м'ясо маринуватися в холодильник на 2-3 години, а краще на ніч. За півгодини до початку приготування увімкніть духовку на 200 градусів.
Форму для запікання вистеліть фольгою. Викладіть у форму промариноване м'ясо з цибулею. Зверху накрийте ще одним листом фольги.
Поставте форму в розігріту до 200℃ духовку на 30 хвилин. Потім температуру знизьте до 180℃, фольгу розгорніть і запікайте м'ясо ще близько 30 хвилин до рум'яної скоринки.
Готовий свинячий шашлик одразу ж подайте до столу, прикрасивши свіжою зеленню. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 08.10.2023