- Яловичина 2 кг
- Вино 70 мл
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Паприка за смаком
- Цибуля (невеликого розміру) 4 шт.
- Спеції сухі за смаком
Шашлик із яловичини
Без перебільшення найсоковитіший і найм'якіший! Ніжніший за ніжний! Шашлик із яловичини в найсмачнішому маринаді на основі вина зі спеціями підкорить вас із першого разу! На пікніку обов'язково приготуйте, здивуйте близьких неповторним смаком!

120 хв. Порції: 6 140 Кк
Приготування рецепту
Як зробити соковитий і м'який шашлик із яловичини в найсмачнішому маринаді? Дуже просто! Підготуйте всі продукти, зазначені за списком. Щоб шашлик вийшов соковитий і м'який, використовуйте свіжу яловичу вирізку, яка не піддавалася заморожуванню. Шматок яловичини обполосніть і обсушіть кухонним рушником. Зріжте плівочки та жили, якщо такі є.
Цибулю очистіть від лушпиння й обполосніть у холодній воді. Зелень так само обполосніть і обсушіть. Для маринування шашлику чудово підійдуть кінза, петрушка або базилік.
Яловичину наріжте невеликими шматочками однакового розміру. Відправте в глибокий, відповідний за розміром посуд.
Посипте яловичину меленою паприкою. Листочки базиліку подрібніть і помніть руками, щоб зелень виділила сік. Додайте в чашу.
Ріпчасту цибулю наріжте великими кільцями або півкільцями. Колечка злегка розімніть руками та відправте до м'яса. Поперчіть запашним або чорним перцем. Можна додати улюблені спеції, такі як сухий орегано, чебрець або готову суміш для шашликів. Я зазвичай цього не роблю.
Влийте невелику кількість червоного вина.
Ретельно все перемішайте. Накрийте яловичину харчовою плівкою і залиште за кімнатної температури на 30-40 хвилин. М'ясо можна прибрати в холодильник і маринувати довше.
Мариновану яловичину посоліть за смаком і нанизайте на шампури.
Розпаліть мангал. Коли полум'я прогорить і вугілля вкриється білим нальотом, можна приступати до головного етапу приготування. Викладіть шампури над вуглинками. Обсмажуйте м'ясо періодично перевертаючи, до готовності. Час приготування залежить від жару в мангалі та від розмірів шматочків. Щоб перевірити чи готовий шашлик, зробіть гострим ножем надріз на одному зі шматків. Якщо ви бачите прозорий сік, значить усе готово.
Подавайте найсмачніший і найсоковитіший шашлик із яловичини в гарячому вигляді. Запропонуйте до м'яса різні соуси, зелень і свіжі овочі.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 16.07.2023