Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Шашлик із яловичини

Без перебільшення найсоковитіший і найм'якіший! Ніжніший за ніжний! Шашлик із яловичини в найсмачнішому маринаді на основі вина зі спеціями підкорить вас із першого разу! На пікніку обов'язково приготуйте, здивуйте близьких неповторним смаком!

Шашлик із яловичини

120 хв. Порції: 6 140 Кк


  1. Яловичина 2 кг
  2. Вино 70 мл
  3. Сіль за смаком
  4. Перець чорний мелений за смаком
  5. Паприка за смаком
  6. Цибуля (невеликого розміру) 4 шт.
  7. Спеції сухі за смаком


Приготування рецепту

  1. Як зробити соковитий і м'який шашлик із яловичини в найсмачнішому маринаді? Дуже просто! Підготуйте всі продукти, зазначені за списком. Щоб шашлик вийшов соковитий і м'який, використовуйте свіжу яловичу вирізку, яка не піддавалася заморожуванню. Шматок яловичини обполосніть і обсушіть кухонним рушником. Зріжте плівочки та жили, якщо такі є.

  2. Цибулю очистіть від лушпиння й обполосніть у холодній воді. Зелень так само обполосніть і обсушіть. Для маринування шашлику чудово підійдуть кінза, петрушка або базилік.

  3. Яловичину наріжте невеликими шматочками однакового розміру. Відправте в глибокий, відповідний за розміром посуд.

  4. Посипте яловичину меленою паприкою. Листочки базиліку подрібніть і помніть руками, щоб зелень виділила сік. Додайте в чашу.

  5. Ріпчасту цибулю наріжте великими кільцями або півкільцями. Колечка злегка розімніть руками та відправте до м'яса. Поперчіть запашним або чорним перцем. Можна додати улюблені спеції, такі як сухий орегано, чебрець або готову суміш для шашликів. Я зазвичай цього не роблю.

  6. Влийте невелику кількість червоного вина.

  7. Ретельно все перемішайте. Накрийте яловичину харчовою плівкою і залиште за кімнатної температури на 30-40 хвилин. М'ясо можна прибрати в холодильник і маринувати довше.

  8. Мариновану яловичину посоліть за смаком і нанизайте на шампури.

  9. Розпаліть мангал. Коли полум'я прогорить і вугілля вкриється білим нальотом, можна приступати до головного етапу приготування. Викладіть шампури над вуглинками. Обсмажуйте м'ясо періодично перевертаючи, до готовності. Час приготування залежить від жару в мангалі та від розмірів шматочків. Щоб перевірити чи готовий шашлик, зробіть гострим ножем надріз на одному зі шматків. Якщо ви бачите прозорий сік, значить усе готово.

  10. Подавайте найсмачніший і найсоковитіший шашлик із яловичини в гарячому вигляді. Запропонуйте до м'яса різні соуси, зелень і свіжі овочі.




Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 16.07.2023

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com