- Свинина (у мене свиняча шия) 500 гр
- Цибуля 2 шт.
- Столовий оцет 2 стол.л.
- Рослинна олія 1 стол.л.
- Спеції сухі за смаком
- Сіль за смаком
Шашлик в мультиварці зі свинини
Соковитий, ароматний, дуже смачний, не виходячи з дому! Шашлик зі свинини легко і просто посмажити в мультиварці. Процес приготування такий самий, як і у звичайного - спочатку м'ясо маринується з цибулею, а потім обсмажується. Можна навіть нанизати його на шпажки, щоб домогтися повного збігу.

300 хв. Порції: 3 220 Кк
Приготування рецепту
Як зробити шашлик у мультиварці зі свинини? Підготуйте продукти. Свинину візьміть із прошарками сала, щоб шашлик вийшов соковитим. Найкраще підійде шийка, у мене якраз вона. Тут як маринад використовується оцет, ви можете взяти будь-який інший маринад для шашлику. Оцет беріть столовий, 9%. Спеції - будь-які для м'яса або для шашлику. Ви можете готувати м'ясо як на шпажках, так і без них.
М'ясо обмийте, добре обсушіть і наріжте великими шматками, 4-5 см.
Цибулю очистіть і наріжте великими кільцями, якщо ви будете використовувати шпажки. Або четвертинками кілець, якщо будете смажити без них.
Складіть м'ясо в миску, влийте в нього столовий оцет. Добре перемішайте. Додайте нарізану цибулю, посоліть і присмачте спеціями за смаком. Я використовував тільки чорний мелений перець. Якщо у вас набір спецій для шашлику, то обов'язково подивіться, чи є в ньому сіль, щоб не пересолити м'ясо. Перемішайте все ще раз, накрийте миску кришкою і приберіть у холодильник на 4-8 годин. Чим довше маринується м'ясо, тим смачнішим вийде шашлик.
Замариноване м'ясо нанизайте на дерев'яні шпажки, між шматочками прокладіть кільця цибулі.
Увімкніть мультиварку на режим Смаження або Випічка залежно від своєї моделі. Час, якщо він встановлюється, поставте на 40 хвилин. Влийте трохи рослинної олії, зачекайте, поки вона прогріється. Викладіть у чашу шпажки з м'ясом. Якщо вони не влазять, то обріжте кінчики. Я один шашлик розламав навпіл, щоб не втрачати місце. Якщо ви будете смажити без шпажок, то просто викладіть м'ясо з цибулею в чашу з розігрітою олією.
Смажте м'ясо по 15 хвилин з кожного боку до рум'яної скоринки. Кришку на самому початку краще не закривати, щоб із м'яса не виділився сік. Я це зробив у самому кінці, коли шашлик був весь обсмажений, щоб довести до готовності. М'ясо без шпажок просто смажте, помішуючи, також без кришки на початку. Точний час приготування залежить від обраного режиму та особливостей роботи вашої мультиварки.
Подавайте шашлик гарячим. Приємного апетиту!
Вимийте м'ясо, обов'язково обсушіть паперовим рушником, інакше зайва волога не дасть йому обсмажитися - воно буде тушкуватися.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 05.11.2023