- М'ясо кабана 2 кг
- Цибуля 3 шт.
- Паприка (за смаком) 2 чайн.л.
- Вода 2 л
- Перець горошком 10 шт.
- Лавровий лист 5 шт.
- Перець чорний мелений (за смаком) 2 чайн.л.
- Сіль за смаком
Шашлик з дикого кабана
Приголомшливо смачний, м'який і соковитий! Страва з характером! Шашлик із дикого кабана, попередньо вимочений в ароматному відварі, виходить дуже ніжний і ароматний. Поціновувачі м'ясних страв точно не залишаться байдужими! Додатково можна подати будь-який соус і овочі в будь-якому вигляді.

210 хв. Порції: 6 62 Кк
Приготування рецепту
Як зробити шашлик із дикого кабана на мангалі? Насамперед підготуйте всі необхідні продукти. Для шашлику чудово підійде м'ясо молодої тварини. Я частіше шашлик роблю з шийної частини або підчеревка.
У каструлю або сотейник влийте воду, додайте лавровий лист, перець горошком і доведіть усе до кипіння. Далі відвар остудіть до кімнатної температури.
М'ясо обполосніть під проточною водою. Обсушіть паперовими серветками та зріжте жили й плівочки, якщо такі є. Наріжте дичину невеликими шматочками однакового розміру. Відправте кабанину в глибоку чашу, яка підходить за розміром.
Залийте м'ясо остиглим відваром. Залиште таким чином на 3 і більше годин. У мене було м'ясо молодого кабана, тому вимочувала його я близько 3х годин. Якщо у вас більш зріла тварина, то вимочуйте ніч і більше. Не забудьте м'ясо прибрати на нижню полицю холодильника.
Злийте відвар. Цибулю очистіть від шкірки. Наріжте цибулини півкільцями або кільцями не дуже тонко. Помніть кільця руками, щоб виділився сік. Відправте до м'яса.
Поперчіть усе за смаком і посоліть. На цьому етапі допустимо використовувати улюблені спеції та приправи. Я додав дрібку меленої солодкої паприки.
Усе ретельно перемішайте. Накрийте харчовою плівкою або кришкою і залиште маринуватися за кімнатної температури на 1-2 години. Якщо в кімнаті дуже спекотно, то приберіть дичину в холодильник. У прохолодному місці можна маринувати м'ясо довше (4-5 годин або всю ніч).
Маринованого кабана нанизайте на шампури.
Коли в мангалі утворяться вуглинки, вкриті білим попелом, приступайте до основного етапу приготування. Викладіть шампури над вуглинками.
Перевертаючи, смажте шашлик до готовності. Час приготування залежить від ступеня жару в мангалі, розмірів шматочків і від того, на скільки молодою була тварина. Зробіть надріз на найбільшому шматочку. Якщо ви бачите прозорий сік, значить кабан готовий.
Подавайте смачні шашлики з дичини виключно в гарячому вигляді! Запропонуйте до м'яса салати, соуси та свіжі овочі. Чудово доповнять шашлики овочі, запечені на мангалі.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 20.07.2023