Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Шашлик з дикого кабана

Приголомшливо смачний, м'який і соковитий! Страва з характером! Шашлик із дикого кабана, попередньо вимочений в ароматному відварі, виходить дуже ніжний і ароматний. Поціновувачі м'ясних страв точно не залишаться байдужими! Додатково можна подати будь-який соус і овочі в будь-якому вигляді.

Шашлик з дикого кабана

210 хв. Порції: 6 62 Кк


  1. М'ясо кабана 2 кг
  2. Цибуля 3 шт.
  3. Паприка (за смаком) 2 чайн.л.
  4. Вода 2 л
  5. Перець горошком 10 шт.
  6. Лавровий лист 5 шт.
  7. Перець чорний мелений (за смаком) 2 чайн.л.
  8. Сіль за смаком


Приготування рецепту

  1. Як зробити шашлик із дикого кабана на мангалі? Насамперед підготуйте всі необхідні продукти. Для шашлику чудово підійде м'ясо молодої тварини. Я частіше шашлик роблю з шийної частини або підчеревка.

  2. У каструлю або сотейник влийте воду, додайте лавровий лист, перець горошком і доведіть усе до кипіння. Далі відвар остудіть до кімнатної температури.

  3. М'ясо обполосніть під проточною водою. Обсушіть паперовими серветками та зріжте жили й плівочки, якщо такі є. Наріжте дичину невеликими шматочками однакового розміру. Відправте кабанину в глибоку чашу, яка підходить за розміром.

  4. Залийте м'ясо остиглим відваром. Залиште таким чином на 3 і більше годин. У мене було м'ясо молодого кабана, тому вимочувала його я близько 3х годин. Якщо у вас більш зріла тварина, то вимочуйте ніч і більше. Не забудьте м'ясо прибрати на нижню полицю холодильника.

  5. Злийте відвар. Цибулю очистіть від шкірки. Наріжте цибулини півкільцями або кільцями не дуже тонко. Помніть кільця руками, щоб виділився сік. Відправте до м'яса.

  6. Поперчіть усе за смаком і посоліть. На цьому етапі допустимо використовувати улюблені спеції та приправи. Я додав дрібку меленої солодкої паприки.

  7. Усе ретельно перемішайте. Накрийте харчовою плівкою або кришкою і залиште маринуватися за кімнатної температури на 1-2 години. Якщо в кімнаті дуже спекотно, то приберіть дичину в холодильник. У прохолодному місці можна маринувати м'ясо довше (4-5 годин або всю ніч).

  8. Маринованого кабана нанизайте на шампури.

  9. Коли в мангалі утворяться вуглинки, вкриті білим попелом, приступайте до основного етапу приготування. Викладіть шампури над вуглинками.

  10. Перевертаючи, смажте шашлик до готовності. Час приготування залежить від ступеня жару в мангалі, розмірів шматочків і від того, на скільки молодою була тварина. Зробіть надріз на найбільшому шматочку. Якщо ви бачите прозорий сік, значить кабан готовий.

  11. Подавайте смачні шашлики з дичини виключно в гарячому вигляді! Запропонуйте до м'яса салати, соуси та свіжі овочі. Чудово доповнять шашлики овочі, запечені на мангалі.




Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 20.07.2023

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com