Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Шашлик з помідорами та цибулею зі свинини

Апетитний, м'який, соковитий, ніжний, літній, з димком! Шашлик із помідорами та цибулею зі свинини виходить незрівнянно соковитим! Він готується на новому, незвичайному маринаді, яким ви залишитеся задоволені. Обов'язково спробуйте - ви більше не будете готувати м'ясо по-іншому!

Шашлик з помідорами та цибулею зі свинини

300 хв. Порції: 3 194 Кк


  1. Свинина 1 кг
  2. Цибуля 2 шт.
  3. Помідори 2 шт.
  4. Соєвий соус 2 стол.л.
  5. Базилік за смаком
  6. Сіль за смаком


Приготування рецепту

  1. Як зробити шашлик із помідорами та цибулею зі свинини? Підготуйте всі продукти, зазначені за списком у рецепті. Яку частину тварини краще використовувати для шашликів? За можливості візьміть шию, вона в міру жирна і шашлики з неї виходять дуже соковитими та м'якими. Свинину обполосніть і вмочіть паперовими рушниками.

  2. Цибулю очистіть від шкірки. Помідори, цибулинки та базилік помийте в холодній воді. Замість базиліка для маринаду можна використовувати гілочки орегано або зелень кінзи. Якщо змішати кілька видів зелених трав, то вийде ще ароматніше і смачніше. Відправте всі компоненти в чашу блендера. Для зручності цибулю і помідори можна нарізати на дві або чотири частини.

  3. Вміст блендера пробийте до однорідної маси. Щоб легше збивалося, можна збільшити кількість помідорів. Якщо у вас томати несезонні, то додайте в отримане пюре дрібку цукру для більш насиченого смаку.

  4. Масу викладіть у марлю і відіжміть сік, саме його ми будемо використовувати надалі для маринування м'яса. Для чого варто відокремити сік від м'якоті? Під час обсмажування на вугіллі м'якоть помідорів і цибулі починає горіти і від цього зовнішній вигляд готових шашликів зіпсується, та й на смак це теж вплине.

  5. Свинину наріжте невеликими шматочками, розміром приблизно із сірникову коробку. Відправте м'ясо в глибоку ємність, це може бути чаша або каструля.

  6. Додайте суміш мелених перців (можна використовувати готову суміш для шашликів), залийте свинину томатно-цибулевим соком і соєвим соусом. За необхідності досоліть за смаком, але врахуйте той момент, що соєвий соус солоний сам по собі.

  7. Усе ретельно перемішайте, накрийте кришкою або харчовою плівкою і відправте в холодильник мінімум на 2-3 години.

  8. Вийміть мариноване м'ясо з холодильника.

  9. Розпаліть дрова в мангалі.

  10. Поки горить вогонь, нанизайте м'ясо на шампури.

  11. Після того як вогонь прогорить і залишиться вугілля, можна приступати до наступного кроку. Викладіть шампури на мангал.

  12. Періодично перевертаючи шашлик, обсмажуйте м'ясо до готовності.

  13. Час обсмажування залежить від розмірів шматочків і ступеня жару.

  14. Готові шашлики подавайте, поки вони не охололи! Запропонуйте до м'яса свіжі овочі, салати, зелень та улюблені соуси.


М'ясо проткніть ножем: якщо ніж входить легко і тече світлий сік, значить, воно готове, якщо сік рожевого або червоного кольору - потрібно продовжити приготування.



Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 01.01.2024

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com