- Свинина 1 кг
- Цибуля 2 шт.
- Помідори 2 шт.
- Соєвий соус 2 стол.л.
- Базилік за смаком
- Сіль за смаком
Шашлик з помідорами та цибулею зі свинини
Апетитний, м'який, соковитий, ніжний, літній, з димком! Шашлик із помідорами та цибулею зі свинини виходить незрівнянно соковитим! Він готується на новому, незвичайному маринаді, яким ви залишитеся задоволені. Обов'язково спробуйте - ви більше не будете готувати м'ясо по-іншому!

300 хв. Порції: 3 194 Кк
Приготування рецепту
Як зробити шашлик із помідорами та цибулею зі свинини? Підготуйте всі продукти, зазначені за списком у рецепті. Яку частину тварини краще використовувати для шашликів? За можливості візьміть шию, вона в міру жирна і шашлики з неї виходять дуже соковитими та м'якими. Свинину обполосніть і вмочіть паперовими рушниками.
Цибулю очистіть від шкірки. Помідори, цибулинки та базилік помийте в холодній воді. Замість базиліка для маринаду можна використовувати гілочки орегано або зелень кінзи. Якщо змішати кілька видів зелених трав, то вийде ще ароматніше і смачніше. Відправте всі компоненти в чашу блендера. Для зручності цибулю і помідори можна нарізати на дві або чотири частини.
Вміст блендера пробийте до однорідної маси. Щоб легше збивалося, можна збільшити кількість помідорів. Якщо у вас томати несезонні, то додайте в отримане пюре дрібку цукру для більш насиченого смаку.
Масу викладіть у марлю і відіжміть сік, саме його ми будемо використовувати надалі для маринування м'яса. Для чого варто відокремити сік від м'якоті? Під час обсмажування на вугіллі м'якоть помідорів і цибулі починає горіти і від цього зовнішній вигляд готових шашликів зіпсується, та й на смак це теж вплине.
Свинину наріжте невеликими шматочками, розміром приблизно із сірникову коробку. Відправте м'ясо в глибоку ємність, це може бути чаша або каструля.
Додайте суміш мелених перців (можна використовувати готову суміш для шашликів), залийте свинину томатно-цибулевим соком і соєвим соусом. За необхідності досоліть за смаком, але врахуйте той момент, що соєвий соус солоний сам по собі.
Усе ретельно перемішайте, накрийте кришкою або харчовою плівкою і відправте в холодильник мінімум на 2-3 години.
Вийміть мариноване м'ясо з холодильника.
Розпаліть дрова в мангалі.
Поки горить вогонь, нанизайте м'ясо на шампури.
Після того як вогонь прогорить і залишиться вугілля, можна приступати до наступного кроку. Викладіть шампури на мангал.
Періодично перевертаючи шашлик, обсмажуйте м'ясо до готовності.
Час обсмажування залежить від розмірів шматочків і ступеня жару.
Готові шашлики подавайте, поки вони не охололи! Запропонуйте до м'яса свіжі овочі, салати, зелень та улюблені соуси.
М'ясо проткніть ножем: якщо ніж входить легко і тече світлий сік, значить, воно готове, якщо сік рожевого або червоного кольору - потрібно продовжити приготування.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 01.01.2024