- Свинина 2 кг
- Ківі 5 шт.
- Цибуля 250 гр
- Сіль за смаком
- Паприка 1 чайн.л.
- Перець чорний мелений 1 чайн.л.
- Часниковий порошок (за бажанням) 1 чайн.л.
- Петрушка за смаком
Шашлик з ківі
Чудово смачне м'ясо - однією порцією не обійтися! Шашлик із ківі - це оригінальний варіант улюбленої багатьма страви. Екзотичний фрукт ківі додасть м'ясу пікантного солодкуватого смаку та неповторного аромату! Завдяки кислоті, яка міститься в ківі, м'ясо замаринується за лічену мить!

180 хв. Порції: 8 207 Кк
Приготування рецепту
Як зробити шашлик із ківі? Підготуйте всі необхідні продукти, зазначені за списком. Для приготування шашлику краще використовувати свинячу вирізку або шию. Саме з цих частин виходить найніжніший, найм'якіший і найсоковитіший шашлик. М'ясо вийде соковитішим, якщо ви візьмете свіжу свинину, яка не піддавалася заморожуванню. Якщо у вас свинина із заморозки, то її потрібно попередньо розморозити.
Як замаринувати шашлик із ківі? Свинину обполосніть і обсушіть паперовими серветками. Наріжте м'ясо однаковими шматочками середнього розміру і відправте в глибоку чашу.
Цибулю очистіть і наріжте кільцями. Помніть кільця руками, щоб виділився сік і відправте до м'яса.
Ківі обполосніть і очистіть від шкірки. Натріть ківі на крупній тертці або подрібніть за допомогою блендера. Додайте ківі в чашу до м'яса та цибулі.
Усе ретельно перемішайте. Посоліть за смаком, посипте меленою паприкою, чорним перцем і часниковим порошком.
Знову все добре перемішайте, накрийте харчовою плівкою. Залиште маринуватися за кімнатної температури (19-20 градусів) 30-40 хвилин або приберіть м'ясо в холодильнику на 2-3 години. Я зазвичай мариную в холодильнику.
Розпаліть мангал і, поки прогорають дрова та вугілля, підготуйте шашлики. Нанизайте свинину на шампури, очистивши від цибулі та ківі.
Коли вугілля в мангалі візьметься білим попелом, розпочинайте основний процес готування. Викладіть шампури на мангал і обсмажуйте м'ясо до готовності.
Періодично перевертайте шампури, щоб свинина приготувалася рівномірно. У мене пішло на обсмажування приблизно 20-25 хвилин. Точний час залежить від розмірів шматків м'яса і жару вугілля.
Шашлики готові! Подавайте їх у гарячому вигляді. Запропонуйте до м'яса салати, овочі, відварену картоплю та різні соуси.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 28.01.2024