- Свиняча шийка 800 гр
- Рослинна олія 80 мл
- Вода (холодна питна) 60 мл
- Цибуля 1 шт.
- Столовий оцет 1 стол.л.
- Зіра 0.5 чайн.л.
- Перець горошком (чорний) 5 шт.
- Сіль за смаком
Шашлик на сковороді зі свинини
Смачний, апетитний і ароматний, з рум'яною скоринкою! Шашлик на сковорідці зі свинини можна приготувати й удома, якщо немає можливості виїхати на природу. У цьому випадку секрет справжнього шашлику - у правильному маринаді з ріпчастої цибулі зі спеціями.

120 хв. Порції: 4 334 Кк
Приготування рецепту
Як зробити шашлик на сковороді зі свинини? Дуже просто! Для початку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Свинину беріть без кістки. Жирність м'яса підбирайте самі на свій смак. Підійде шия, лопатка, окіст. Я робив шашлик із шиї. Крім звичайного столового оцту (відсоток не такий важливий) також підійде яблучний або винний. Дуже добре виходить із червоним винним оцтом.
Свинячу шию вимийте, обсушіть і наріжте порційними шматками.
Цибулину очистіть і наріжте кубиками.
Подрібніть у блендері до стану однорідного пюре. Зручніше це робити занурювальним блендером, бо в стаціонарному одну цибулину важко довести до стану пюре. Вона подрібнюється на дрібні шматочки і прилипає до стінок чаші.
Зіру та горошини перцю подрібніть у млинку. Спеції можете доповнити своїми за смаком. Підійде хмелі-сунелі, паприка та мелений коріандр.
У мисці з'єднайте свинину, цибулеве пюре, столовий оцет і рослинну олію, мелений перець і зіру. Усе злегка посоліть. Сильно солити не потрібно, щоб м'ясо не почало виділяти багато соку. Влийте холодну питну воду. Усе добре перемішайте руками.
Затягніть миску з м'ясом харчовою плівкою і поставте в холодильник на ніч. Якщо немає можливості довго маринувати м'ясо, достатньо і 3-4 годин.
У сковороді на вогні трохи вищому за середній розігрійте рослинну олію. Викладіть шматки свинини й обсмажте з усіх боків до готовності та появи рум'яної скоринки. Під час обсмажування свинину досоліть.
Шашлик готовий. Подавайте його з салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 17.12.2023