- Стегно індички (вага стегна з кісткою) 2 кг
- Цибуля 2 шт.
- Паприка (за смаком) 2 чайн.л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений (за смаком) 1 чайн.л.
- Лимони 2 шт.
Шашлик із філе стегна індички на мангалі
Відмінний і неповторний смак! Пальчики оближеш! Для всіх любителів відпочити на відкритому повітрі! Соковитий, ніжний шашлик із філе стегна індички зробити дуже просто! Завдяки лимону готове м'ясо буквально тане в роті.

180 хв. Порції: 6 125 Кк
Приготування рецепту
Як зробити шашлик із філе стегна індички? Дуже просто! Підготуйте всі необхідні продукти за списком. Якщо у вас м'ясо із заморозки, то його слід заздалегідь вийняти з морозильної камери та залишити при кімнатній температурі до повного відтавання. Однак для шашликів краще використовувати свіже не заморожене м'ясо.
Зі стегна індички видаліть шкуру. М'ясо обполосніть під проточною водою та обсушіть паперовими серветками. Наріжте індичку порційними шматочками середнього розміру. Відправте в глибоку чашу. Кістку надалі можна використовувати для приготування бульйону.
Цибулю очистіть від лушпиння, обполосніть і наріжте кільцями або півкільцями. Відправте до м'яса. Посоліть усе за смаком і поперчіть. Додайте улюблені спеції. Я використовував мелену паприку. Відмінно підійде готова суміш для шашликів.
Вичавіть сік свіжого лимона. Використовуйте 1 великий лимон або 2 середнього розміру.
Усе ретельно перемішайте, накрийте кришкою або харчовою плівкою і відправте в холодильник на деякий час. Я зазвичай мариную всю ніч.
Мариновані шматочки нанизайте на шампури.
Розпаліть мангал. Коли вуглинки покриються білим попелом, викладіть шампури на мангал.
Смажте шашлики періодично перевертаючи до повної готовності. Щоб перевірити, чи готове м'ясо, зробіть надріз на одному зі шматочків. Якщо ви бачите прозорий сік, значить шашлик готовий!
Подавайте в гарячому вигляді зі свіжими овочами, салатами і всілякими соусами!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 04.07.2023