- Молода капуста 200 гр
- Лимон 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Огірок 1 шт.
- Гірчиця 1 чайн.л.
- Оливкова олія 3 стол.л.
- Мед 1 чайн.л.
- Зелень (зелена цибуля, кріп або петрушка) за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Салат з лимоном
Найяскравіший, найкорисніший, вітамінний, зі смаком літа! Салат з лимоном, хрусткий, ароматний, з молодої капусти з кисленькою заправкою готується дуже швидко і неймовірно просто. Подавайте його як самостійний перекус або до картоплі, м'яса та багато чого іншого. Ідеальний варіант для пісного столу.
20 хв. Порції: 2 115 Кк
Приготування рецепту
Як зробити салат із лимоном? Підготуйте всі продукти, які вказані в рецепті. Для приготування салату краще взяти молоду капусту. У неї хрусткі, ніжні та соковиті листи.
З капусти видаліть зовнішнє зіпсоване листя. Обполосніть качан під проточною водою і обсушіть паперовими серветками, щоб позбутися залишків вологи. Капусту нашаткуйте тонкими смужками. Відправте в глибоку салатницю, яка підходить за розміром.
Моркву очистіть, обполосніть і обсушіть. Натріть моркву на крупній тертці або на овочерізці для корейських салатів. Додайте до капусти.
Огірок вимийте. За необхідності зріжте шкірку. Наріжте огірок тонкими скибочками і відправте в салатницю.
Молоду зелену цибулю нашаткуйте дрібно. Я цього разу використовував половинку червоної салатної цибулі.
Приготуйте лимонну заправку. У глибоку чашу видавіть сік одного невеликого лимона. Додайте оливкову олію, гірчицю, мед і спеції за смаком. Чудово доповнять заправку сухі прованські трави, базилік і солодка паприка. Усе ретельно перемішайте до однорідної маси. За бажанням у лимонну заправку можна додати часник, пропущений через прес.
Полийте салат заправкою.
Кріп або петрушку наріжте дрібно і додайте в салат. Посоліть за смаком і добре все перемішайте.
Салат готовий, можна подавати!
Молода капуста чудово підходить для дієтичного харчування. Вона містить велику кількість клітковини. Салат зі свіжих овочів із лимонною заправкою наситить ваш організм вітамінами, додасть сил і бадьорості.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 21.04.2024