- Молоко 300 мл
- Манка 40 гр
- Цукрова пудра 250 гр
- Вершкове масло 250 гр
Крем із манки на молоці для торта
Густий, смачний, простий, економний, вершковий! Крем із манки на молоці для торта - це швидкий і універсальний рецепт, який має бути у кожної господині. Чудове наповнення для будь-якої солодкої випічки: не тільки тортів, а й тістечок, пиріжків, млинців, рулетів.
60 хв. Порції: 8 370 Кк
Приготування рецепту
Як зробити крем із манки на молоці для торта? Підготуйте для цього необхідні інгредієнти. Молоко можна використовувати будь-якої жирності. Вершкове масло беріть хорошої якості і не намагайтеся замінити на маргарин. Смак готового крему повністю залежить від якісного масла, а маргарин його повністю зіпсує.
Для варіння крему зручно використовувати алюмінієвий або антипригарний посуд. У невеликий ківш налийте молоко, всипте манку і постійно помішуючи доведіть до кипіння. Проваріть протягом хвилини. Під час нагрівання манка густішатиме. У підсумку має вийти густа манна каша. Накрийте кашу харчовою плівкою, щоб на поверхні не утворювалася скоринка. Залиште кашу до повного охолодження. Під час охолодження вона загусне ще сильніше.
В окремій чаші з'єднайте м'яке вершкове масло та цукрову пудру. Збийте все разом. Щоб масло швидше стало м'яким наріжте його на шматочки та залиште за кімнатної температури на деякий час. Додавайте в крем саме цукрову пудру. Вона швидше розчиниться і не хрустітиме на зубах, як цукор.
До збитого масла поступово додавайте манну кашу, що охолола, і вмішуйте її в крем. Для додання аромату в такий рем можна додати ванілін або цедру лимона.
Крем із манної каші готовий! Використовуйте його за призначенням. Він чудово підходить для прошарку тортів. Готуйте із задоволенням!
Я завжди додаю манку в холодне молоко і варю при постійному помішуванні. Так у каші не утворюються грудочки, які згодом неприємно трапляються на смак. Якщо вам зручно, можна вводити манну крупу в уже кипляче молоко. Тільки всипайте її тонкою цівкою й одразу вмішуйте в молоко, щоб вона не встигла утворити грудочки.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 21.04.2024