- Шпроти (1 банка) 150 гр
- Білий хліб (4-5 скибочок) 100 гр
- Плавлений сир 50 гр
- Огірок 1 шт.
- Петрушка (2 гілочки) 10 гр
Бутерброди зі шпротами та огірком на батоні
Смачні, бюджетні, нашвидкуруч, для буднів і свят! Бутерброди зі шпротами та огірком на батоні - чудовий варіант для швидкого і смачного перекусу. Така закуска матиме дуже гарний вигляд на будь-якому столі та з будь-якого приводу. Бутерброди сподобаються практично всім, а приготувати їх зможе навіть дитина.

15 хв. Порції: 4 238 Кк
Приготування рецепту
Як зробити бутерброди зі шпротами та огірком на батоні? Дуже просто та швидко. Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком. Замість звичайного батона можете використовувати пшеничний багет або житній хліб. За бажанням можете додати в плавлений сир дрібно посічену зелень і пропущений через прес часник. Хліб краще купувати в нарізці. Так ви заощадите собі час. До того ж однаково нарізані рівні скибочки красивіше виглядають на столі.
Шпроти вийміть із банки та обтрусіть від олії. Якщо хочете зробити страву ще дешевшою, можете використовувати замість цілих шпрот магазинний шпротний паштет.
Огірок вимийте, обсушіть і наріжте тонкими кружечками. Шкірочку, якщо вона не груба, не пошкоджена і не гірка, зрізати не обов'язково. Я не зрізав шкірку.
Скибочки білого хліба промажте плавленим сиром. За бажанням хліб можете попередньо підсушити в тостері або на сухій пательні. Але в такому разі хліб обов'язково потрібно буде охолодити до кімнатної температури, інакше сир на теплому хлібі попливе.
На кожну скибочку батона розкладіть по два кружечки огірка. Свіжий огірок можете замінити на солоний або маринований. Огірок можете замінити або доповнити іншими овочами, наприклад, помідорами, цибулею пореєм або звичайною цибулею, листям салату айсберг тощо.
На огірок викладіть по дві копчені рибки. Кількість порцій і скибочок хліба залежить від того, скільки шпротин виявиться у вашій банці. У моїй банці шпроти попалися великі, тому їх вистачило всього на 4 бутерброди.
Подайте бутерброди до столу, прикрасивши петрушкою. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 21.04.2024