- Помідори (чері) 150 гр
- Листя салату 100 гр
- Яйця 3 шт.
- Авокадо 1 шт.
- Петрушка (2 гілочки) 7 гр
- Цибуля (червона) 0.5 шт.
- Майонез 1 стол.л.
- Сметана 1 стол.л.
- Лимонний сік 1 стол.л.
Салат з авокадо та яйцем
Смачний, ситний, яскравий, красивий і оригінальний! Салат з авокадо і яйцем Любителям ситних салатів на основі овочів цей рецепт обов'язково припаде до смаку. Усі інгредієнти в ньому підібрані дуже вдало: хрусткі помідори і салат, пікантна цибуля, маслянистий авокадо і ніжне варене яйце з цікавою заправкою.

30 хв. Порції: 3 126 Кк
Приготування рецепту
Як зробити смачний салат з авокадо та яйцем? Дуже легко і просто! Для початку підготуйте необхідні інгредієнти за списком.
Помідори вимийте, обсушіть і розріжте навпіл. Я для кольору взяв трохи жовтих чері. Якщо використовуєте звичайні помідори, наріжте їх часточками.
Авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку. Кожну половинку очистіть від шкірки і наріжте скибочками. Я ріжу півколами - так авокадо має гарний вигляд у салаті. Важливо очищати авокадо саме в такій послідовності. Адже авокадо містить ефірні олії і після зняття шкірки плід стає слизьким. При розрізанні його навпіл можете порізатися.
Червону цибулину очистіть і наріжте тонкими півкільцями. За бажанням можете замаринувати цибулю в суміші оцту та цукру на 20 хвилин.
Яйця зваріть всмятку (2-3 хвилини) або круто (9-10 хвилин), охолодіть, почистіть і наріжте часточками або кружальцями.
Суміш салатного листя можете взяти готову магазинну або зробити самостійно з тієї зелені, яка у вас є.
Петрушку вимийте, обсушіть і дрібно порубайте. Крім петрушки можете брати й іншу зелень - кріп, кінзу, зелену цибулю або суміш різних трав.
У мисці з'єднайте листя салату, авокадо, помідори, цибулю і петрушку. Салат можете посолити, але я зазвичай не додаю сіль у салати з майонезом. Усе полийте лимонним соком і акуратно перемішайте.
Викладіть салат на тарілку і прикрасьте по колу четвертинками вареного яйця. Подайте салат до столу. Поруч поставте соусники з майонезом і сметаною, якими можна додатково заправити салат. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 06.04.2024