- Печінка яловича 300 гр
- Листя салату (у мене суміш) 250 гр
- Болгарський перець (червоний) 1 шт.
- Цибуля (червона) 1 шт.
- Рослинна олія 2 стол.л.
- Майонез 2 стол.л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Салат з яловичою печінкою та цибулею
Швидкий, простий, бюджетний. На обід або вечерю! Салат із яловичою печінкою та цибулею підійде для повсякденного меню. Поєднання свіжих хрустких овочів і ніжної смаженої печінки сподобається всім, хто стежить за своєю фігурою. Величезний плюс у тому, що майонез можна не додавати - салат і так дуже соковитий.

25 хв. Порції: 3 136 Кк
Приготування рецепту
Як зробити салат із яловичою печінкою та цибулею? Для початку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. У мене печінка яловича, але можете замінити її на свинячу, курячу або індичу. Овочеву частину можете доповнювати або замінювати на свій смак. Червону цибулю можете замінити на звичайну ріпчасту. Те ж саме стосується спецій.
Печінку ретельно промийте, поки вода не стане чистою, видаліть жирові прошарки, залишки жовчі. Невидалена жовч додасть печінці гіркоти. Наріжте печінку невеликими шматочками. Печінку можете брати свіжу або заморожену. Заморожений продукт необхідно попередньо розморозити на нижній полиці холодильника.
Болгарський перець очистіть від насіння і плодоніжки та наріжте соломкою.
Червону цибулину очистіть і наріжте півкільцями.
Листя салату промийте та обсушіть. Суміш салатного листя можете взяти готову магазинну або зробити самостійно з тієї зелені, яка у вас є.
У сковороді на середньому вогні розігрійте олію. Викладіть печінку та обсмажте, помішуючи, з усіх боків 5-8 хвилин до готовності. Точний час обсмажування залежить від розміру шматочків і нагрівання сковороди. Важливо не пересмажити печінку. Усередині в неї не має залишитися крові, але сама печінка має зберегти м'якість. Наприкінці печінку посоліть і поперчіть.
У мисці змішайте смажену печінку, болгарський перець, цибулину та листя салату. Перекладіть салат із яловичою печінкою та цибулею на тарілку і подайте до столу з майонезом. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 02.04.2023