- Капуста білокачанна (приблизно 250-300 грам) 0.25 шт.
- Капуста червонокачанна (приблизно 250-300 грам) 0.25 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Болгарський перець 1 шт.
- Квасоля консервована 250 гр
- Цукор 0.5 чайн.л.
- Винний оцет білий 1 стол.л.
- Оливкова олія 5 стол.л.
- Гірчиця зерниста 1 чайн.л.
- Зелень за смаком
- Сіль за смаком
Салат із квасолею та капустою
Дуже соковитий, яскравий, вітамінний, без майонезу! До складу салату з квасолею і капустою входять найпростіші та найдоступніші продукти. Робити його дуже легко і швидко, впорається навіть кулінар-початківець. За рахунок квасолі салат стає ситним, а тому його можна запропонувати як легку вечерю.

30 хв. Порції: 4 108 Кк
Приготування рецепту
Як зробити салат із квасолею та капустою? Дуже легко! Підготуйте всі зазначені за списком продукти. Для яскравості салату я використовував два види капусти - червонокачанну і звичайну білокачанну.
Цибулю очистіть від шкірки та обполосніть. У мене цього разу дві маленькі цибулини (ріпчаста і червона салатна цибуля). Наріжте цибулю тонкими півкільцями, покладіть у глибоку невелику миску і посипте дрібкою цукру (я цукру взяв трохи більше за смаком, близько 0,75 ч.л.).
Влийте винний оцет, усе добре перемішайте і залиште таким чином маринуватися.
Тим часом займіться іншими продуктами. З капусти видаліть зовнішні зіпсовані листочки, обполосніть качани й обсушіть паперовими серветками. Нашаткуйте тонко білокачанну капусту і відправте в глибоку зручну чашу.
Так само зробіть із червонокачанною капустою і відправте в чашу.
Морквину очистіть від шкірки, обполосніть і натріть на тертці для корейських салатів. Додайте моркву до капусти.
Болгарський перець розріжте навпіл, видаліть серцевину і плодоніжку. Наріжте перчик тонкими півкільцями і відправте в чашу.
Із консервованої квасолі злийте рідину. Додайте квасолю та мариновану цибулю до всіх компонентів у салатниці.
Далі зробіть заправку. Змішайте гірчицю та оливкову олію до однорідної маси. Оливкову олію можна замінити на звичайну рафіновану соняшникову. За необхідності збільште кількість олії та гірчиці на свій смак.
Полийте салат сумішшю, що вийшла, посоліть і поперчіть за смаком. Зелень промийте, обсушіть і дрібно наріжте. Додайте в салат. Чудово підійдуть петрушка, шніт цибуля або кріп.
Усе ретельно перемішайте і подавайте до столу. Мені дуже подобається такий салат, коли він настоїться в холодильнику не менше ніж півгодини.
Я вважаю цю страву корисною, бо вона дуже корисна і містить багато вітамінів.
Якщо ви дотримуєтеся дієти або дотримуєтеся Посту, то такий салат неодмінно урізноманітнить Ваше повсякденне меню.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 02.05.2023