- Риба (будь-яка) 800 гр
- Цибуля 1 шт.
- Рослинна олія 30 мл
- Оливкова олія 2 стол. л.
- Часник 2 зубч.
- Лимони 0,5 шт.
- Спеції сухі за смаком
- Зелень за смаком
- Сіль за смаком
Смажена риба з часником та лимоном на сковороді
Всього за 30 хвилин, надзвичайно смачна та дуже ароматна! Смажена риба з часником і лимоном на сковороді стане чудовим варіантом обіду або вечері. Вона гарна як основна страва і як закуска, в гарячому та холодному вигляді, підходить під будь-який гарнір. Подавайте із зеленню: кропом, базиліком, розмарином.

30 хв. Порції: 4 294 Кк
Приготування рецепту
Насамперед підготуйте всі вказані за списком продукти. У мене риба Морський півень, але можна взяти будь-яку червону, білу рибку. Якщо у вас риба із заморозки, то вийміть її попередньо з морозильної камери і залиште при кімнатній температурі до повного розморожування. Тушки випатрайте, очистіть від луски і вийміть зябра з голів.
Якщо риба велика, то наріжте на порційні шматки середнього розміру. Морський півень має невеликі розміри, тому його я готую цілком. Отже, тушки промийте і обсушіть серветками, щоб прибрати залишки води. Посоліть з усіх боків до смаку. У сковороді з товстим дном розігрійте олію без запаху. Відправте рибу в сковороду та обсмажте на середньому полум'ї до готовності з усіх боків.
Орієнтуйтеся на появу золотистої апетитної скоринки. Якщо рибу перетримати в сковорідці, вона може стати сухою і жорсткою. Мені знадобилося приблизно 15-20 хвилин для повного приготування морського півня.
У цей час займіться рештою продуктів. Цибулю і часник очистіть від лушпиння і промийте разом з лимоном.
Цибулю і кріп наріжте дрібно. Часник пропустіть через часникодавку або наріжте від руки максимально дрібно. До речі, часник із рецепту можна виключити та використовувати замість нього улюблені сухі приправи.
У глибоку невелику ємність влийте оливкову олію і додайте кріп із часником. Видавити сік половини лимона. Усе перемішайте до однорідного стану.
Вийміть рибу зі сковороди. Відправте цибулю в ту ж олію, де обсмажувалися тушки. Помішуючи, обсмажуйте до прозорості цибулі.
На дно широкої плоскої тарілки викладіть рівним шаром цибулю. Зверху покладіть готову рибу.
За допомогою силіконового пензлика рівномірно нанесіть суміш з оливкової олії, лимона, часнику та трав. Накрийте фольгою та залиште буквально на дві-три хвилини.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 17.01.2023