- Рис 1 стак.
- Вода 2 стак.
- Томатна паста 1 стол.л.
- Паприка 1 чайн.л.
- Цибуля 1 шт.
- Рослинна олія 20 гр
- Сіль за смаком
- Спеції сухі за смаком
Рис з томатною пастою на сковороді
Простий, повноцінний і ситний гарнір до багатьох страв! Рис із томатною пастою на сковорідці, смачний і корисний, багатьом припаде до смаку. Для гостроти можете додати в нього трохи гострого перцю. І взагалі смак цієї страви можна змінювати за допомогою спецій і зелені.

60 хв. Порції: 4 134 Кк
Приготування рецепту
Як зробити рис із томатною пастою на сковороді? підготуйте для цього необхідні інгредієнти. Рис найкраще брати пропарений довгозерний. Такий рис менше розварюється, тому більше шансів отримати саме розсипчастий рис, а не рисову кашу.
Цибулю очистіть від лушпиння, обполосніть у прохолодній воді від забруднень і дрібно наріжте.
Сковорідку для смаження розігрійте до гарячого стану і налийте на неї трохи рослинної олії. Викладіть у сковорідку нарізану цибулю й обсмажуйте її кілька хвилин до прозорості. Вона стане м'якшою.
Потім додайте в сковороду томатну пасту. Підсипте парику і спеції. Як спеції я використовую суміш мелених перців. Усе перемішайте.
Слідом додайте в сковороду рис і перемішайте його разом із цибулею. Прогрійте рис на сковороді протягом хвилини.
Потім залийте рис гарячою водою. Додайте сіль. Накрийте кришкою і залиште тушкуватися на невеликому вогні близько 15-20 хвилин. Орієнтуйтеся за готовністю рису. Рис має стати м'яким і ввібрати в себе всю воду.
Якщо рис ще трохи твердий, а води вже немає, то можна її додати ще зовсім трохи. Готовий рис зніміть із вогню і залиште постояти під кришкою 5-10 хвилин. Рис із томатною пастою можна подати до будь-якої м'ясної або рибної страви. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 02.01.2024