- Кабачок (середній) 1 шт.
- Помідори 2 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Часник 1 зубч.
- Рослинна олія 2 стол.л.
- Петрушка за смаком
- Базилік за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Овочеве рагу з кабачками та помідорами
Швидко, просто, легко, корисно, для всієї родини! Овочеве рагу з кабачками та помідорами готується буквально за 20 хвилин, овочі при цьому не розварюються на кашу, а залишаються міцними й апетитними. Така страва смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді, її можна подати окремо або як гарнір.

30 хв. Порції: 3 77 Кк
Приготування рецепту
Як зробити овочеве рагу з кабачками та помідорами? Підготуйте продукти. Кабачок візьміть середнього розміру, підійдуть як молоді плоди, так і більш зрілі. Помідори також середнього розміру, або один великий. Крім цього набору овочів і зелені ви можете додати й інші за смаком - моркву, перець, баклажан. Овочі добре помийте та обсушіть.
Цибулю очистіть і наріжте довільними шматочками, але не надто дрібно, щоб вона відчувалася в готовій страві. Я нарізав на четвертинки кілець.
Кабачок, якщо він у вас молодий, наріжте на великі шматочки. Дрібне насіння можна залишити. У зрілих кабачків зріжте шкірку і виріжте серединку.
Зніміть із помідорів шкірку.
Очищені помідори наріжте крупно, місце кріплення плодоніжки виріжте.
Зелень дрібно порубайте ножем.
Часник очистіть і подрібніть будь-яким способом - ножем, на тертці або через прес.
Розігрійте на середньому вогні сковорідку, налийте на неї рослинну олію без запаху для смаження. Викладіть у сковороду цибулю. Обсмажте її кілька хвилин, до прозорості.
Викладіть до цибулі кабачки. Обсмажуйте їх, помішуючи, п'ять хвилин. Якщо кабачок старий, то час обсмажування збільште до 10 хвилин.
Додайте в сковороду помідори, посоліть і поперчіть страву. Ви також можете використовувати свої улюблені спеції, добре підійдуть до овочів прованські трави. Акуратно перемішайте продукти, щоб не розім'яти їх. Накрийте сковороду кришкою, вогонь зробіть невеликим. Тушкуйте рагу 5-10 хвилин, залежно від зрілості овочів.
Потім додайте зелень і часник, перемішайте і потримайте на вогні під кришкою близько хвилини. Після чого нагрівання вимкніть і залиште рагу постояти трохи під кришкою, щоб воно просочилося ароматами.
Подавайте страву до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 05.04.2023