- Манка 180 гр
- Молоко 500 мл
- Вода 400 мл
- Вершкове масло 40 гр
- Яйця 2 шт.
- Яєчні білки 1 шт.
- Яєчні жовтки 1 шт.
- Цукор 40 гр
- Панірувальні сухарі (для посипання форми) 10 гр
- Ванілін (на кінчику ложки) за смаком
- Сіль (щіпка) за смаком
- Сметана 40 гр
Пудинг з манки
Напрочуд смачний, ніхто не здогадається, з чого він зроблений! Пудинг із манки виходить таким пишним і ніжним, що схожий на творожну запіканку. Це досягається за рахунок додавання добре збитих білків. Пудинг сильно піднімається в духовці, але потім опадає, залишаючись при цьому неймовірно повітряним!

90 хв. Порції: 12 132 Кк
Приготування рецепту
Як зробити пудинг із манки в духовці? Підготуйте продукти. Молоко для каші підійде будь-якої жирності, воду візьміть чисту, фільтровану або бутильовану. Ви також можете готувати пудинг із каші, що залишилася після сніданку. Але вона має бути густа, не рідка. Увімкніть духовку на 180 градусів.
Візьміть сотейник, всипте в нього манку та дрібку солі. Залийте крупу водою і молоком, перемішайте, щоб манка рівномірно розподілилася в рідині - у такий спосіб ви уникнете утворення грудочок у каші. Поставте сотейник на невеликий вогонь. Доведіть кашу до кипіння і проваріть хвилин 5, помішуючи, до загустіння.
Потім сотейник зніміть із плити, кашу остудіть до теплого стану. Покладіть у кашу масло і добре перемішайте.
Яйця розділіть на білки та жовтки. Жовток від третього яйця (яке в інгредієнтах вказано відразу окремо) відкладіть, він знадобиться пізніше. Намагайтеся розділяти їх акуратно, щоб жодної краплі жовтка не потрапило в білки, інакше вони не зіб'ються.
У жовтки всипте цукор і дрібку ваніліну. Збийте їх міксером до пишності та посвітління. Ванілін можна замінити на ванільний цукор.
Потім, обов'язково добре помивши й обсушивши вінчики міксера, збийте білки до міцних піків - після підняття міксера вони мають тримати форму.
Додайте в кашу збиті жовтки, перемішайте вінчиком.
Введіть далі збиті білки. Робіть це акуратно, порціями, дбайливо втручаючись їх закопуючими рухами.
Маса вийде легкою і повітряною, набагато рідшою за початкову кашу.
Візьміть форму для випічки. Я готував половину порції, мені вистачило розміру 23146 см. Для повної порції беріть форму більшу. Змастіть її шматочком вершкового масла і присипте панірувальними сухарями. зайві сухарі струсіть. Вони прилипнуть до масла, утворюючи тонкий захисний шар, який дасть змогу легко дістати пудинг із форми.
Вилийте у форму тісто, верх розрівняйте. Жовток, що залишився, змішайте зі сметаною і розмажте зверху пудингу - це додасть йому рум'яної скоринки.
Печіть пудинг у духовці, попередньо розігрітій до 180°С, від 40 до 50 хвилин. Точний час залежатиме від особливостей вашої духовки. Готовий пудинг добре підніметься і покриється рум'яною скоринкою, але після діставання швидко опаде - це нормальний процес.
Повністю остудіть пудинг, тоді він добре наріжеться на порції. Подавайте до столу зі сметаною, варенням або згущеним молоком. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 06.11.2023