Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Пудинг з манки

Напрочуд смачний, ніхто не здогадається, з чого він зроблений! Пудинг із манки виходить таким пишним і ніжним, що схожий на творожну запіканку. Це досягається за рахунок додавання добре збитих білків. Пудинг сильно піднімається в духовці, але потім опадає, залишаючись при цьому неймовірно повітряним!

Пудинг з манки

90 хв. Порції: 12 132 Кк


  1. Манка 180 гр
  2. Молоко 500 мл
  3. Вода 400 мл
  4. Вершкове масло 40 гр
  5. Яйця 2 шт.
  6. Яєчні білки 1 шт.
  7. Яєчні жовтки 1 шт.
  8. Цукор 40 гр
  9. Панірувальні сухарі (для посипання форми) 10 гр
  10. Ванілін (на кінчику ложки) за смаком
  11. Сіль (щіпка) за смаком
  12. Сметана 40 гр


Приготування рецепту

  1. Як зробити пудинг із манки в духовці? Підготуйте продукти. Молоко для каші підійде будь-якої жирності, воду візьміть чисту, фільтровану або бутильовану. Ви також можете готувати пудинг із каші, що залишилася після сніданку. Але вона має бути густа, не рідка. Увімкніть духовку на 180 градусів.

  2. Візьміть сотейник, всипте в нього манку та дрібку солі. Залийте крупу водою і молоком, перемішайте, щоб манка рівномірно розподілилася в рідині - у такий спосіб ви уникнете утворення грудочок у каші. Поставте сотейник на невеликий вогонь. Доведіть кашу до кипіння і проваріть хвилин 5, помішуючи, до загустіння.

  3. Потім сотейник зніміть із плити, кашу остудіть до теплого стану. Покладіть у кашу масло і добре перемішайте.

  4. Яйця розділіть на білки та жовтки. Жовток від третього яйця (яке в інгредієнтах вказано відразу окремо) відкладіть, він знадобиться пізніше. Намагайтеся розділяти їх акуратно, щоб жодної краплі жовтка не потрапило в білки, інакше вони не зіб'ються.

  5. У жовтки всипте цукор і дрібку ваніліну. Збийте їх міксером до пишності та посвітління. Ванілін можна замінити на ванільний цукор.

  6. Потім, обов'язково добре помивши й обсушивши вінчики міксера, збийте білки до міцних піків - після підняття міксера вони мають тримати форму.

  7. Додайте в кашу збиті жовтки, перемішайте вінчиком.

  8. Введіть далі збиті білки. Робіть це акуратно, порціями, дбайливо втручаючись їх закопуючими рухами.

  9. Маса вийде легкою і повітряною, набагато рідшою за початкову кашу.

  10. Візьміть форму для випічки. Я готував половину порції, мені вистачило розміру 23146 см. Для повної порції беріть форму більшу. Змастіть її шматочком вершкового масла і присипте панірувальними сухарями. зайві сухарі струсіть. Вони прилипнуть до масла, утворюючи тонкий захисний шар, який дасть змогу легко дістати пудинг із форми.

  11. Вилийте у форму тісто, верх розрівняйте. Жовток, що залишився, змішайте зі сметаною і розмажте зверху пудингу - це додасть йому рум'яної скоринки.

  12. Печіть пудинг у духовці, попередньо розігрітій до 180°С, від 40 до 50 хвилин. Точний час залежатиме від особливостей вашої духовки. Готовий пудинг добре підніметься і покриється рум'яною скоринкою, але після діставання швидко опаде - це нормальний процес.

  13. Повністю остудіть пудинг, тоді він добре наріжеться на порції. Подавайте до столу зі сметаною, варенням або згущеним молоком. Приємного апетиту!




Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 06.11.2023

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com