- Яйця 4 шт.
- Цукор 170 гр
- Ванільний цукор 1 стол.л.
- Розпушувач 1 чайн.л.
- Пшеничне борошно 180 гр
- Яблука 2 шт. (або 3 (залежно від розміру))
Простий яблучний пиріг у духовці шарлотка
Пишний, повітряний, ароматний, із простих продуктів! Шарлотка - простий і дуже смачний яблучний пиріг. Готується він у духовці всього з п'яти інгредієнтів, які завжди є у кожної запасливої господині. Тісто замішується буквально за 20 хвилин! Це найкраще частування для дружного чаювання!
60 хв. Порції: 10 214 Кк
Приготування рецепту
Як зробити простий яблучний пиріг у духовці? Відміряйте необхідні інгредієнти. Яйця візьміть великі. Для пирога добре підійдуть кисло-солодкі сорти яблук. Якщо яблука дрібні, можна взяти 3 плоди.
Борошно змішайте з розпушувачем і просійте через сито. Це збільшить насиченість борошна киснем, унаслідок чого тісто краще підніматиметься під час випічки. І пиріг вийде пишним і повітряним.
Яблука помийте, обсушіть. Очистіть яблука від насіння. Шкірку можна теж зрізати, якщо вона надто товста та груба. Я шкірку не очищав. Наріжте яблука середніми кубиками.
Яйця з'єднайте з цукром і ванільним цукром. Ванільний цукор можна замінити на ванілін. У цьому разі ванілін додавайте в борошняну суміш.
Збийте яйця з цукром на високих обертах міксера до пишної, світлої маси. Коли в процесі збивання віночки міксера залишатимуть видимі, чіткі сліди, значить, яйця збилися досить добре і можна припинити збивання.
До збитої яєчної маси поступово, невеликими порціями всипте просіяне з розпушувачем борошно. Можна це робити через сито, тим самим просіюючи борошно двічі. Всипаючи борошно, одночасно перемішуйте тісто лопаткою акуратними зачерпуючими рухами, щоб максимально зберегти легкість.
Тісто виходить однорідне, повітряне, легке.
Дно форми для випічки (діаметром 22 см) застеліть пергаментом. За необхідності змастіть пергамент невеликою кількістю олії, боки форми змащувати не потрібно. Вилийте у форму третину тіста, акуратно розрівняйте.
Зверху розподіліть половину нарізаних яблук.
Потім викладіть ще третину тіста і зверху кубики яблук, що залишилися.
Вилийте решту тіста, акуратно розрівняйте. Можна відразу викласти всі яблука в тісто і перемішати.
Відразу поставте пиріг у заздалегідь розігріту до 180С духовку приблизно на 35-40 хвилин. Час і режим випічки можуть відрізнятися, орієнтуйтеся на роботу своєї духовки. Перші 25 хвилин духовку не відкривайте, щоб від різкого перепаду температури шарлотка не осіла. Готовність перевіряйте шпажкою. Якщо вона з середини пирога виходить сухою, значить, шарлотка готова. Дайте їй постояти трохи у формі, потім виймайте й остудіть на решітці.
Пиріг із яблуками готовий - швидко та смачно! Наріжте пиріг на порційні шматочки та подавайте до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 21.04.2024