- Фарш м'ясний 500 гр
- Цибуля 1 шт.
- Помідори 2 шт.
- Твердий сир 50 гр
- Сметана 3 стол.л.
- Рослинна олія 10 гр
- Сіль за смаком
- Спеції сухі за смаком
Помідори з фаршем і сиром у духовці
Проста, смачна, ситна гаряча страва на кожен день! Помідори з фаршем і сиром у духовці - це м'ясне друге, яке можна подавати на святковий стіл. Воно готується з доступних інгредієнтів, причому, ви можете брати для нього будь-яке м'ясо. Подавайте його саме по собі або з будь-якими соусами, гарніром.

60 хв. Порції: 3 247 Кк
Приготування рецепту
Як зробити помідори з фаршем і сиром у духовці? Підготуйте для цього необхідні інгредієнти. Фарш можна використовувати з будь-якого виду м'яса або навіть із м'ясного асорті. Орієнтуйтеся на свій смак і наявність продуктів. Сметана може бути будь-якої жирності. Її можна замінити на майонез або соус.
Цибулю очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді та дрібно наріжте. Фарш помістіть у зручну простору чашу і додайте до нього подрібнену цибулю. За смаком підсипте трохи солі та спеції. Як спеції я беру мелені перці та трохи паприки. Усі інгредієнти ретельно перемішайте між собою.
Для запікання підійде будь-яка жароміцна форма. Вона може бути металева, скляна або, як у мене, керамічна. Дно та боки форми змастіть трохи рослинною олією. Викладіть у форму підготовлений фарш і рівномірно розподіліть його по всій формі.
Помідори помийте, розріжте навпіл і видаліть плодоніжку. Наріжте помідори скибочками і розкладіть по поверхні фаршу.
Помідори та фарш зверху змастіть сметаною або майонезом.
Рясно посипте сиром, натертим на тертці. Прикрийте верх листом фольги. Герметично запаковувати не треба. Нехай зайва рідина випаровується, але верх не підгорає. Поставте форму в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 40-60 хвилин. Орієнтуйтеся за своєю духовкою. Хвилин за 10-15 до закінчення запікання лист фольги приберіть.
Готову страву витягніть із духовки, розкладіть по тарілках і подавайте до столу. Доповнити можна будь-яким гарніром або використовувати як основну страву. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 16.12.2023