Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Плов із перловки з м'ясом

Смачний та ситний, з ароматом паприки та барбарису! Плов із перловки з м'ясом готується в казані на плиті, до його складу входять прості та недорогі продукти. Ви отримаєте дуже апетитну другу страву, а перлова крупа стане м'якою і розсипчастою, за якістю не поступиться звичному рису.

Плов із перловки з м'ясом

110 хв. Порції: 6 215 Кк


  1. Перловка 200 гр
  2. Яловичина (або інше м'ясо) 500 гр
  3. Морква 1 шт.
  4. Цибуля 2 шт.
  5. Часник 8 зубч.
  6. Томатна паста 1 стол. л.
  7. Перець гострий 1 шт.
  8. Барбарис (сушений) 1 стол.л.
  9. Паприка 1 чайн.л.
  10. Зіра 1 чайн.л.
  11. Рослинна олія 5 стол.л.
  12. Сіль за смаком
  13. Зелень (кріп, петрушка) за смаком


Приготування рецепту

  1. Як зробити плов із перловки з м'ясом у казані? Підготуйте потрібні інгредієнти. М'ясо можете взяти будь-яке (свинину, курку, індичку), я взяв яловичину. Спеції також вибирайте ваші улюблені.

  2. Яловичину добре промийте і наріжте невеликими шматочками.

  3. Розігрійте казан з рослинною олією і відправте м'ясо обсмажуватися до рум'яної скоринки. Можете робити це також на сковороді чи мультиварці.

  4. Очистіть цибулю та моркву, добре промийте та подрібніть. Щоб при нарізці цибулі не дратувала слизова очей, промийте цибулину та ніж холодною водою.

  5. Нарізану цибулю киньте обсмажувати до м'яса.

  6. Після того, як цибуля стане золотистого кольору, додайте моркву в казан. Обсмажуйте все разом приблизно 5 хвилин.

  7. Покладіть томатну пасту разом із зірою до м'яса та овочів, перемішайте і трохи обсмажте. Томатну пасту у цьому рецепті можна замінити на помідори у власному соку, свіжі помідори чи кетчуп. Додайте сушений барбарис та паприку.

  8. Очистіть головку часнику від верхнього лушпиння і киньте разом із гострим перцем у казан. Залийте окропом приблизно на 1,5-2 см над м'ясом, додайте сіль і тушкуйте на повільному вогні приблизно 40 хвилин.

  9. Перловку добре промийте, використовуючи сито або друшляк і викладіть на рушник, щоб вона обсохла.

  10. Розігрійте сковороду без олії та викладіть перлову крупу обсмажувати на 5-7 хвилин, обов'язково помішуйте її, щоб вона не пригоріла. В результаті обсмажена перловка у плові буде розсипчастою, з приємним горіховим ароматом.

  11. Викладіть підготовлену перловку в казан і залийте окропом приблизно на 2 см вище за крупу, тушкуйте під кришкою приблизно 50 хвилин до м'якості перловки, при необхідності долийте води.

  12. Готовий плов перемішайте, розкладіть по тарілках і подавайте до столу, посипавши зеленню. Смачного!




Кухня - Азіатська кухня | Опубліковано: 22.01.2023

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com