- Перловка 200 гр
- Яловичина (або інше м'ясо) 500 гр
- Морква 1 шт.
- Цибуля 2 шт.
- Часник 8 зубч.
- Томатна паста 1 стол. л.
- Перець гострий 1 шт.
- Барбарис (сушений) 1 стол.л.
- Паприка 1 чайн.л.
- Зіра 1 чайн.л.
- Рослинна олія 5 стол.л.
- Сіль за смаком
- Зелень (кріп, петрушка) за смаком
Плов із перловки з м'ясом
Смачний та ситний, з ароматом паприки та барбарису! Плов із перловки з м'ясом готується в казані на плиті, до його складу входять прості та недорогі продукти. Ви отримаєте дуже апетитну другу страву, а перлова крупа стане м'якою і розсипчастою, за якістю не поступиться звичному рису.

110 хв. Порції: 6 215 Кк
Приготування рецепту
Як зробити плов із перловки з м'ясом у казані? Підготуйте потрібні інгредієнти. М'ясо можете взяти будь-яке (свинину, курку, індичку), я взяв яловичину. Спеції також вибирайте ваші улюблені.
Яловичину добре промийте і наріжте невеликими шматочками.
Розігрійте казан з рослинною олією і відправте м'ясо обсмажуватися до рум'яної скоринки. Можете робити це також на сковороді чи мультиварці.
Очистіть цибулю та моркву, добре промийте та подрібніть. Щоб при нарізці цибулі не дратувала слизова очей, промийте цибулину та ніж холодною водою.
Нарізану цибулю киньте обсмажувати до м'яса.
Після того, як цибуля стане золотистого кольору, додайте моркву в казан. Обсмажуйте все разом приблизно 5 хвилин.
Покладіть томатну пасту разом із зірою до м'яса та овочів, перемішайте і трохи обсмажте. Томатну пасту у цьому рецепті можна замінити на помідори у власному соку, свіжі помідори чи кетчуп. Додайте сушений барбарис та паприку.
Очистіть головку часнику від верхнього лушпиння і киньте разом із гострим перцем у казан. Залийте окропом приблизно на 1,5-2 см над м'ясом, додайте сіль і тушкуйте на повільному вогні приблизно 40 хвилин.
Перловку добре промийте, використовуючи сито або друшляк і викладіть на рушник, щоб вона обсохла.
Розігрійте сковороду без олії та викладіть перлову крупу обсмажувати на 5-7 хвилин, обов'язково помішуйте її, щоб вона не пригоріла. В результаті обсмажена перловка у плові буде розсипчастою, з приємним горіховим ароматом.
Викладіть підготовлену перловку в казан і залийте окропом приблизно на 2 см вище за крупу, тушкуйте під кришкою приблизно 50 хвилин до м'якості перловки, при необхідності долийте води.
Готовий плов перемішайте, розкладіть по тарілках і подавайте до столу, посипавши зеленню. Смачного!
Кухня - Азіатська кухня | Опубліковано: 22.01.2023