- Молоко без лактози 500 мл
- Пшеничне борошно 250 гр
- Розпушувач 2 чайн.л.
- Рослинна олія 2 стол.л. (+ трохи для смаження)
- Цукор 1 стол.л.
- Сіль 0.5 чайн.л.
Пісні млинці на вівсяному молоці без яєць
Рум'яні, ніжні, тоненькі - справжня насолода! Пісні млинці на вівсяному молоці готуються без яєць. Незважаючи на невелику кількість інгредієнтів, млинці виходять дуже смачними! Їх можна подавати як із солодкими доповненнями, так і з солоними. Млинці чудово підходять для фарширування.
60 хв. Порції: 4 175 Кк
Приготування рецепту
Як зробити пісні млинці на вівсяному молоці без яєць? Підготуйте продукти. Також можна приготувати млинці на кокосовому молоці або будь-якому іншому рослинному - мигдальному, соєвому. Кількість молока може піти більша чи менша, будете дивитися за тістом. Краще, якщо молоко буде кімнатної температури. Якщо ви не встигли його дістати заздалегідь, то підігрійте молоко на плиті або в мікрохвильовці.
Візьміть миску для тіста. Просійте в неї борошно. Цим ви не тільки приберете можливе сміття з нього, а й наситите борошно киснем, що зробить випічку кращою та смачнішою. Всипте в борошно розпушувач, цукор і сіль. Якщо ви плануєте подавати млинці з чимось солодким, то можете додати дрібку ваніліну або ванільний цукор. Перемішайте сухі інгредієнти.
Почніть порціями вливати тепле молоко до борошна, безперервно розмішуючи його вінчиком. Саме такий спосіб - вливання рідини в борошно (а не навпаки) - допоможе уникнути виникнення грудочок. Тісто в підсумку має стати однорідним і текучим, як на звичайні млинці. Якщо воно все ще густе, а молоко скінчилося, то влийте ще трохи. Залиште тісто постояти 20 хвилин на столі.
Потім влийте в тісто рослинну олію без запаху - це допоможе млинцям не прилипати до сковороди.
Перемішайте. Тісто готове.
Розігрійте на сильному вогні сковороду. Краще, якщо вона буде спеціальна млинцева з антипригарним покриттям. Змастіть її краплею рослинної олії. Змащувати пательню треба буде тільки перед першим млинцем - далі почне працювати олія, що міститься в тісті. Налийте на гарячу сковороду близько третини ополоника, круговими рухами розподіліть тісто по всій поверхні.
Печіть млинець з одного боку, потім, коли він зарум'яниться, переверніть на інший. Готовий млинець зніміть на тарілку. Спечіть таким чином млинці з усього тіста. У мене вийшло 12 млинців, сковорода діаметром 18 см.
Подавайте млинці до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 15.04.2024