- Вода 500 мл
- Рослинна олія 4 стол.л.
- Цукор 2 стол.л.
- Сухі дріжджі 2 чайн.л.
- Сіль 0.5 чайн.л.
- Пшеничне борошно 300 гр
Пісні млинці на дріжджах
Рум'яні, апетитні та прості. Під час випікання не рвуться. Пісні млинці на дріжджах виходять ситними, м'якими і дуже смачними. Млинці нейтральні за смаком. До них підійдуть як солоні начинки на кшталт ікри або сиру з шинкою, так і солодке згущене молоко, джеми й топінги. Ну і просто зі сметаною теж смачно.
80 хв. Порції: 4 209 Кк
Приготування рецепту
Як спекти пісні млинці на воді без яєць на сухих дріжджах? Дуже просто! Підготуйте інгредієнти за списком. Борошно беріть вищого ґатунку. Рослинну олію беріть будь-яку, яка підходить для смаження. У мене рафінована соняшникова.
У миску влийте 100 мл теплої води (37-40℃). Всипте 80 г борошна, 1 ст. л. цукру і дріжджі та ретельно перемішайте. Залиште на 15 хвилин у теплі до появи пишної шапочки. Є швидкодіючі дріжджі, які змішуються з борошном одразу, і дріжджі, які потрібно активувати теплою рідиною. У цьому рецепті знадобляться дріжджі, які розводяться рідиною.
В іншій мисці змішайте решту теплої води, цукор і сіль.
Влийте опару і перемішайте тісто вінчиком до однорідності.
Потім всипте просіяне борошно і перемішайте тісто до однорідності. Готове тісто має вийти плинне й однорідне.
Затягніть миску з тістом харчовою плівкою і залиште на 30 хвилин у теплі.
За цей час тісто сильно підніметься і стане повітряним. Якщо тісто занадто загусло, можете розбавити його теплою водою.
Сковороду розігрійте на середньому вогні та змастіть рослинною олією. Вилийте ополоником трохи тіста і розподіліть по всій сковороді. Обсмажте млинець з двох боків до рум'яної скоринки. Я змащував сковороду олією перед випіканням усіх млинців.
Пісні млинці складіть стопкою один на одного та подайте до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 15.04.2024