- Вода (з них 500 мл окропу для грибів) 2 л
- Картопля 350 гр
- Сушені гриби (лісові (у мене асорті)) 40 гр
- Лавровий лист 1 шт.
- Сіль за смаком
- Солоні огірки (можна замінити на мариновані) 100 гр
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Рослинна олія 3 стол.л.
- Томатна паста 2 стол.л.
- Мелений коріандр (щіпка) 1 гр
- Цукор (щіпка) 1 гр
- Перець чорний мелений за смаком
Пісна солянка з грибами
При обмеженнях у їжі теж можна харчуватися зі смаком! Пісна солянка з грибами - зайвий доказ того, що смачну та ситну їжу можна приготувати й без м'яса. Головна родзинка страви - використання сушених лісових грибів. Вони надають супу основного смаку та аромату.

120 хв. Порції: 6 34 Кк
Приготування рецепту
Як зварити смачну пісну солянку з грибами? Потрібно просто дотримуватися рецепта. Для початку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Я брав асорті із сушених лісових грибів, але можете замінити його на свіжі гриби. Або навіть звичайні печериці, тільки в цьому разі смак супу буде не такий насичений.
Сухі гриби промийте, залийте 500 мл окропу. Накрийте миску тарілкою і залиште гриби на 1 годину набухати. Свіжі гриби відваріть протягом 5-10 хвилин.
Гриби перекладіть на тарілку і за потреби наріжте на дрібніші частини. Настій збережіть.
Викладіть гриби в каструлю, влийте воду, грибний настій, додайте трохи солі. Варіть на середньому вогні до м'якості грибів. Для приготування краще використовувати нейтральну за смаком фільтровану або бутильовану воду.
Картоплю очистіть і наріжте середніми кубиками.
Солоні огірки наріжте соломкою. Солоні огірки можете замінити на мариновані.
Моркву очистіть і натріть на крупній тертці.
Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками.
Додайте в каструлю до грибів картоплю та лавровий лист і варіть усе разом близько 15 хвилин.
У сковороді на середньому вогні розігрійте рослинну олію. Обсмажте цибулю до м'якості.
Додайте моркву й обсмажте до м'якості.
Потім додайте солоні огірки, влийте 100 мл води і тушкуйте все разом близько 10 хвилин. Додайте томатну пасту, коріандр, цукор, сіль і перець. Тушкуйте, помішуючи, ще 2-3 хвилини.
Перекладіть засмажку в каструлю із супом. Доведіть до кипіння і варіть при слабкому кипінні ще близько 10 хвилин.
Вимкніть вогонь і дайте солянці настоятися під кришкою близько 10 хвилин.
Пісну солянку з грибами розлийте по тарілках, додайте в кожну скибочку лимона та подайте до столу. Сметану не додаємо, оскільки страва пісна. Але якщо посту не дотримуєтеся або робите поза постом, можна заправити сметаною або майонезом. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 15.04.2024