Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Пісна солянка з грибами

При обмеженнях у їжі теж можна харчуватися зі смаком! Пісна солянка з грибами - зайвий доказ того, що смачну та ситну їжу можна приготувати й без м'яса. Головна родзинка страви - використання сушених лісових грибів. Вони надають супу основного смаку та аромату.

Пісна солянка з грибами

120 хв. Порції: 6 34 Кк


  1. Вода (з них 500 мл окропу для грибів) 2 л
  2. Картопля 350 гр
  3. Сушені гриби (лісові (у мене асорті)) 40 гр
  4. Лавровий лист 1 шт.
  5. Сіль за смаком
  6. Солоні огірки (можна замінити на мариновані) 100 гр
  7. Морква 1 шт.
  8. Цибуля ріпчаста 1 шт.
  9. Рослинна олія 3 стол.л.
  10. Томатна паста 2 стол.л.
  11. Мелений коріандр (щіпка) 1 гр
  12. Цукор (щіпка) 1 гр
  13. Перець чорний мелений за смаком


Приготування рецепту

  1. Як зварити смачну пісну солянку з грибами? Потрібно просто дотримуватися рецепта. Для початку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Я брав асорті із сушених лісових грибів, але можете замінити його на свіжі гриби. Або навіть звичайні печериці, тільки в цьому разі смак супу буде не такий насичений.

  2. Сухі гриби промийте, залийте 500 мл окропу. Накрийте миску тарілкою і залиште гриби на 1 годину набухати. Свіжі гриби відваріть протягом 5-10 хвилин.

  3. Гриби перекладіть на тарілку і за потреби наріжте на дрібніші частини. Настій збережіть.

  4. Викладіть гриби в каструлю, влийте воду, грибний настій, додайте трохи солі. Варіть на середньому вогні до м'якості грибів. Для приготування краще використовувати нейтральну за смаком фільтровану або бутильовану воду.

  5. Картоплю очистіть і наріжте середніми кубиками.

  6. Солоні огірки наріжте соломкою. Солоні огірки можете замінити на мариновані.

  7. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці.

  8. Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками.

  9. Додайте в каструлю до грибів картоплю та лавровий лист і варіть усе разом близько 15 хвилин.

  10. У сковороді на середньому вогні розігрійте рослинну олію. Обсмажте цибулю до м'якості.

  11. Додайте моркву й обсмажте до м'якості.

  12. Потім додайте солоні огірки, влийте 100 мл води і тушкуйте все разом близько 10 хвилин. Додайте томатну пасту, коріандр, цукор, сіль і перець. Тушкуйте, помішуючи, ще 2-3 хвилини.

  13. Перекладіть засмажку в каструлю із супом. Доведіть до кипіння і варіть при слабкому кипінні ще близько 10 хвилин.

  14. Вимкніть вогонь і дайте солянці настоятися під кришкою близько 10 хвилин.

  15. Пісну солянку з грибами розлийте по тарілках, додайте в кожну скибочку лимона та подайте до столу. Сметану не додаємо, оскільки страва пісна. Але якщо посту не дотримуєтеся або робите поза постом, можна заправити сметаною або майонезом. Приємного апетиту!




Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 15.04.2024

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com