- Пшеничне борошно 0.5 стак.
- Яйця 1 шт.
- Сметана 75 гр
- Майонез 75 гр
- Сіль за смаком
- Томатний соус 2 стол.л.
- Помідори 2 шт.
- Твердий сир 75 гр
- Спеції сухі за смаком
Піца з помідорами на сковороді
Дуже швидко, просто і чудово смачно! Для всієї родини! Піца з помідорами на сковороді буде готова через 20 хвилин. Вона виручить вас, коли треба ситно і без клопоту нагодувати близьких і друзів. При цьому не треба возитися з духовкою, що дуже зручно.

30 хв. Порції: 4 222 Кк
Приготування рецепту
Як зробити піцу з помідорами на сковороді? Підготуйте продукти. Яйце візьміть або одне велике, або два дрібних. Попередньо їх треба вимити з содою, оскільки на їхній поверхні можуть бути шкідливі бактерії. Замість томатного соусу можете використовувати кетчуп.
Як зробити тісто для піци на сковороді? У миску викладіть майонез і сметану, вбийте яйце. Додайте трохи солі, враховуючи тільки, що тісто вже містить солоний майонез. Перемішайте рідкі інгредієнти. Потроху всипте в них борошно, добре вимішуючи масу після кожного додавання. Має вийти тісто, схоже на густу сметану, густіше, ніж на оладки. Можливо, борошна знадобиться трохи менше або більше, ніж зазначено, орієнтуйтеся на консистенцію тіста.
Візьміть сковороду з антипригарним покриттям, у мене діаметром 24 см. Змастіть її краплею рослинної олії. Викладіть на сковороду тісто, лопаткою розмажте його тонким шаром поверхнею сковороди, роблячи по краях подобу бортика.
Тісто змастіть томатним соусом або кетчупом. Ви можете приготувати його самі, пробивши свіжий помідор без шкірки в блендері та додавши в нього цукор і сіль. Посипте основу спеціями, добре для цього підійдуть трави італійської кухні. Я взяв орегано.
Помідори вимийте в проточній воді, обсушіть і наріжте дуже тонкими кружечками.
Сир натріть на крупній тертці. Сир вибирайте натуральний без додавання рослинних жирів.
Посипте основу піци тертим сиром.
Поверх розкладіть кружечки помідорів так, щоб вони покрили весь простір.
Поставте сковороду на невеликий вогонь. Накрийте її кришкою і смажте піцу близько 15 хвилин, до готовності тіста. Воно має стати сухим зверху і рум'яним знизу. Час вказано приблизно, оскільки він залежатиме від товщини тіста, обраної сковороди й особливостей роботи плити.
Подавайте піцу до столу, посипавши зеленню. Приємного апетиту!
Кухня - Італійська кухня | Опубліковано: 28.04.2023