- Пшеничне борошно 380 гр
- Пиво (у мене світле) 200 мл
- Рослинна олія 2 чайн.л.
- Цукор 1 чайн.л.
- Сіль (щіпка) 1 гр
- Томатний соус 80 гр
- Твердий сир 150 гр
- Помідори 100 гр
- Шинка 80 гр
- Сирокопчена ковбаса 80 гр
- Маслини (без кісточок) 50 гр
- Перець (солодкий) 1 шт.
Піца на пиві
Апетитна, яскрава, соковита, на тонкому тісті. Без дріжджів! Піца на пиві робиться дуже просто і швидко. У неї можна додати будь-яку начинку: м'ясну, сирну і навіть морепродукти. Любителі хмільного напою оцінять наявність його легкого присмаку в готовій випічці.

60 хв. Порції: 3 258 Кк
Приготування рецепту
Як зробити піцу на пиві? Підготуйте інгредієнти для тіста. Борошно беріть вищого ґатунку. Рослинна олія підійде будь-яка. У мене соняшникова. Пиво підійде світле або темне. Якщо ви хочете більш виражений пивний смак у тіста, беріть темне пиво.
У миску просійте 320 г борошна. Важливо просіяти борошно, щоб наситити його киснем. Тоді випічка вийде повітряною і добре підніметься під час випікання. Всипте сіль і цукор та перемішайте.
Влийте пиво та рослинну олію. Перемішайте ложкою.
Потім змастіть руки рослинною олією і продовжуйте вимішувати тісто на столі до однорідності, за необхідності підсипаючи потроху борошно, що залишилося. Якщо тісто все ще липне, а борошна потрібно ще більше, ніж за рецептом, краще не забивайте його борошном, інакше в готовому вигляді тісто вийде надто щільним і несмачним. Краще посипте борошном качалку і стіл під час розкочування.
Тісто скачайте в кулю. Накрийте миску з тістом рушником і поставте на 30 хвилин у теплі для підйому. Піднімається тісто на пиві не так сильно, як на дріжджах, тому особливої пишності не чекайте.
Тепер підготуйте продукти для начинки. Для соусу я взяв готовий магазинний томатний соус для піци. За бажанням можете зробити такий соус самостійно: збийте в блендері очищені від шкірки помідори з сіллю, перцем і орегано. Начинку можете брати будь-яку на свій смак. Я зробив із шинкою, ковбасою, помідорами та болгарським перцем.
Шинку та ковбасу наріжте тонкими скибочками.
Болгарський перець вимийте, очистіть від насіння і наріжте кільцями.
Помідори вимийте та наріжте кружечками.
Маслини вийміть із розсолу і обсушіть.
Сир натріть на крупній тертці. Для цього рецепта можна використовувати розсільну та нерозсільну моцарелу, сулугуні, а також будь-який сир на ваш смак, який добре плавиться.
Тісто розподіліть по формі для піци (Ø 30-35 см). Або розділіть тісто на дві частини та зробіть 2 середні круглі піци. Зверху змастіть тісто томатним соусом.
Поверх соусу розподіліть шинку, ковбасу, помідори, болгарський перець і оливки.
Зверху посипте все тертим сиром. Поставте піцу в розігріту до 200°С духовку і випікайте 10-15 хвилин або трохи довше до готовності. Час і температура вказані приблизно, орієнтуйтеся на особливості роботи вашої техніки.
Готову піцу на пиві без дріжджів прикрасьте базиліком, або іншою зеленню і подайте до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Італійська кухня | Опубліковано: 05.11.2023