- Пшеничне борошно 175 гр
- Молоко 125 мл
- Сухі дріжджі 5 гр
- Оливкова олія 2 стол.л.
- Сіль (щіпка) 2 гр
- Моцарела (для піци) 100 гр
- Копчена ковбаса 100 гр
- Помідори 2 шт.
- Томатний соус 2 стол.л.
- Орегано сухий 1 чайн.л.
Піца дріжджова на молоці
М'яка, дуже смачна і ситна. Пальчики оближеш! Піца дріжджова на молоці - це чудова випічка, якій будуть раді всі без винятку. Пишне м'яке дріжджове тісто чудово поєднується з будь-якою начинкою. Ви можете зробити класичну піцу або придумати свої поєднання інгредієнтів.

90 хв. Порції: 4 246 Кк
Приготування рецепту
Як зробити піцу дріжджову на молоці в духовці? Підготуйте інгредієнти для тіста. Борошно беріть вищого ґатунку. Рослинна олія підійде будь-яка. У мене оливкова. Перед тим, як купувати дріжджі, почитайте інструкцію. Нам потрібні дріжджі, які відразу змішуються з борошном. Це тісто підійде також для приготування пиріжків і пирогів.
У миску просійте борошно. Додайте сіль і сухі дріжджі.
Влийте тепле молоко, нагріте до температури 37-40℃ і перемішайте тісто. У процесі замішування влийте оливкову олію. Замісіть однорідне м'яке нелипке тісто, за необхідності підсипаючи борошно, що залишилося.
Залежно від якості борошна його може знадобитися трохи більше або трохи менше. Якщо тісто все ще липне, а борошна потрібно ще більше, ніж за рецептом, краще не забивайте тісто борошном, інакше в готовому вигляді тісто вийде надто щільним і несмачним. Нехай воно залишиться злегка липким. Липкість піде під час підйому і розкачування тіста.
Накрийте миску рушником і залиште тісто підходити в теплі на 1 годину. Я ставлю в злегка теплу духовку. У ній тісто піднімається дуже добре. Приблизно за півгодини до початку приготування увімкніть духовку на 210 градусів.
Для соусу я взяв готовий магазинний томатний соус для піци. За бажанням можете зробити такий соус самостійно: збийте в блендері очищені від шкірки помідори з сіллю, перцем і орегано. Начинку можете брати будь-яку на свій смак. Я зробив із ковбасою, помідорами та моцарелою. Ковбасу беріть будь-яку на свій смак. Ви можете самі її нарізати тонкими скибочками або взяти готову нарізку.
Помідори вимийте та наріжте кружечками.
Сир наріжте тонкими скибочками або натріть на крупній тертці. Для цього рецепта можна використовувати розсільну моцарелу або моцарелу для піци, а також будь-який сир на ваш смак, який добре плавиться.
Тісто, що підійшло, розкачайте і розподіліть по формі для піци (Ø 25-30 см). Я розкачав тісто на пергаменті та переніс його на деко. Зверху змастіть поверхню тіста томатним соусом і посипте сушеним орегано.
Поверх соусу розподіліть помідори, ковбасу і моцарелу. Я ще злегка присипав начинку тертим сиром.
Поставте піцу в розігріту до 210°С духовку і випікайте 10-15 хвилин до готовності.
Готову піцу наріжте на шматочки й одразу ж подайте до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 21.11.2023