- Куряча печінка 600 гр
- Курячі яйця 6 шт.
- Цибуля (велика) 1 шт.
- Морква 3 шт.
- Майонез 300 гр
- Сметана (жирність сметани - 20%) 3 стол.л.
- Рослинна олія 2 стол.л.
- Пшеничне борошно 3 стол.л.
- Часник 3 зубч.
- Петрушка (для прикраси) за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Печінковий торт з морквою та цибулею
Дивовижно смачно, корисно і дуже естетично! Печінковий торт із морквою та цибулею з печінки виходить дуже ніжний і підійде як до сімейної вечері, так і до святкового столу. Повірте, витрачений час повернеться вам сторицею.

120 хв. Порції: 10 228 Кк
Приготування рецепту
Як приготувати печінковий торт із морквою та цибулею з курячої печінки шарами? Підготуйте всі необхідні продукти. Печінку ви можете взяти будь-яку. Я готував із курячої. Сметану беріть жирну. У мене 20%.
Печінку добре промийте, видаліть плівку. Перекладіть підготовлену печінку в чашу блендера або іншу відповідну ємність.
Вбийте до печінки три сирі яйця. Додайте сметану. Всипте борошно. Усе ретельно збийте блендером.
Цибулю очистіть від лушпиння, промийте прохолодною водою, щоб вона не щипала очі під час нарізання, і наріжте кубиком.
Моркву також необхідно помити, почистити і натерти на крупній тертці.
Очистіть часник, дрібно посічіть і додайте в майонез.
На розігріту сковорідку налийте рослинну олію і порцію печінкової маси для випікання одного коржа. У мене торт вийшов із 10 млинців. Сковорода діаметром 20 см. Ви розраховуйте на розмір вашого посуду.
Через 1-2 хвилини млинець схопиться і набуде коричнево-бежевого відтінку. Акуратно лопаткою підчепіть його і переверніть. Стільки ж обсмажте його з іншого боку.
У розігріту сковорідку додати одну столову ложку рослинної олії. Додайте цибулю і моркву, обсмажте їх, помішуючи, до готовності на середньому вогні протягом приблизно 7-10 хвилин.
Обсмажені овочі складіть у тарілку. Розділіть засмажку на таку кількість частин, щоб кожен млинець, крім верхнього, був рівномірно покритий нею. У мене вийшло 10 коржів, тому овочеву масу я розділив на 9 частин.
Один корж змастіть майонезом із часником, зверху викладіть частину обсмажених овочів. Проробіть ці маніпуляції з кожним коржем, збираючи торт.
Очистіть варені яйця від шкаралупи. Відокремте білки від жовтків. Білки натріть на дрібній тертці. Білками ми прикрасимо бічну частину печінкового торта.
Теж саме зробіть і з жовтками. Прикрасьте ними верхню частину торту.
Зверху можна його прикрасити на свій розсуд. Я з вареної невеликої моркви зробив трояндочку і виклав її з невеликими гілочками петрушки. Торт готовий. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 20.11.2023