Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Печеня з картоплею та куркою в духовці

Непередавано смачно! Ідеально для сімейної вечері. Печеня з куркою та картоплею запікається в духовці з попередньо обсмажених інгредієнтів. Овочі та м'ясо мліють під фольгою, стають м'якими, пропареними і при цьому зберігають свою форму. Смак страви можна урізноманітнити, змінюючи овочевий набір.

Печеня з картоплею та куркою в духовці

80 хв. Порції: 8 147 Кк


  1. Курка (будь-які частини курки) 380 гр
  2. Картопля 600 гр
  3. Морква 1 шт.
  4. Цибуля ріпчаста 1 шт.
  5. Квасоля стручкова зелена (у мене заморожена) 100 гр
  6. Болгарський перець 100 гр
  7. Рослинна олія 4 стол.л.
  8. Сіль за смаком
  9. Перець чорний мелений за смаком
  10. Суміш трав (у мене прованські (0,5 ч.л.)) за смаком


Приготування рецепту

  1. Як зробити печеню з картоплею та куркою в духовці? Підготуйте необхідні продукти. Добре підійдуть курячі стегна або гомілки, з ними страва буде соковитішою. Так само можна взяти курячу грудку або філе. Список овочів можна змінити або додати, наприклад, броколі, кабачки, баклажани.

  2. Стручкову квасолю зваріть у киплячій підсоленій воді до помірної м'якості. Готову квасолю відкиньте на сито, щоб стекла вода. Заморожені стручки можна варити, не розморожуючи.

  3. Курку помийте, обсушіть. Відокремте м'ясо від кісток і наріжте невеликими шматочками, підсоліть. Додайте чорний мелений перець або інші спеції за бажанням.

  4. На сковороді розігрійте олію, викладіть шматочки курки. Обсмажте куряче м'ясо на помірно сильному вогні до легкої рум'яної скоринки. При цьому перевертайте шматочки, щоб вони обсмажувалися рівномірно з усіх боків.

  5. Моркву очистіть, помийте, наріжте нетовстими кружальцями, півкружальцями або брусочками.

  6. Цибулю очистіть, помийте, наріжте невеликими кубиками.

  7. Болгарський перець помийте, очистіть від насіння та плодоніжки. Наріжте овоч середніми кубиками.

  8. На пательні з додаванням рослинної олії обсмажте моркву та цибулю до напівготовності, помішуючи.

  9. Додайте на сковороду болгарський перець, перемішайте. Потоміть овочі на слабкому вогні 1-2 хвилини.

  10. Попередньо очищену картоплю помийте, наріжте середніми кубиками.

  11. На сковорідці розігрійте олію та обсмажте картоплю до золотистої скоринки, помішуючи. У процесі приготування картоплю посоліть. Увімкніть духовку розігріватися на 180 С.

  12. З'єднайте всі підготовлені інгредієнти: обсмажені овочі, курку та стручкову квасолю. Додайте ароматні трави та перемішайте. Форму для запікання змастіть рослинною олією. Розмір моєї форми 27*17 см. Викладіть овочеву масу з куркою у форму. Раджу підлити трохи (приблизно 2-3 ст. л.) гарячої води або бульйону, щоб під час запікання страва томилася під парою.

  13. Прикрийте форму шаром фольги.

  14. Запікайте печеню в заздалегідь розігрітій до 180 С духовці приблизно 35-40 хвилин. Перевірте готовність страви. Акуратно, щоб не обпектися, підніміть край фольги. Якщо овочі стали повністю м'якими, страва готова.

  15. Печеню з картоплею та куркою одразу подавайте до столу. Приємного апетиту!




Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 27.03.2024

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com