- Курка (будь-які частини курки) 380 гр
- Картопля 600 гр
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Квасоля стручкова зелена (у мене заморожена) 100 гр
- Болгарський перець 100 гр
- Рослинна олія 4 стол.л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Суміш трав (у мене прованські (0,5 ч.л.)) за смаком
Печеня з картоплею та куркою в духовці
Непередавано смачно! Ідеально для сімейної вечері. Печеня з куркою та картоплею запікається в духовці з попередньо обсмажених інгредієнтів. Овочі та м'ясо мліють під фольгою, стають м'якими, пропареними і при цьому зберігають свою форму. Смак страви можна урізноманітнити, змінюючи овочевий набір.

80 хв. Порції: 8 147 Кк
Приготування рецепту
Як зробити печеню з картоплею та куркою в духовці? Підготуйте необхідні продукти. Добре підійдуть курячі стегна або гомілки, з ними страва буде соковитішою. Так само можна взяти курячу грудку або філе. Список овочів можна змінити або додати, наприклад, броколі, кабачки, баклажани.
Стручкову квасолю зваріть у киплячій підсоленій воді до помірної м'якості. Готову квасолю відкиньте на сито, щоб стекла вода. Заморожені стручки можна варити, не розморожуючи.
Курку помийте, обсушіть. Відокремте м'ясо від кісток і наріжте невеликими шматочками, підсоліть. Додайте чорний мелений перець або інші спеції за бажанням.
На сковороді розігрійте олію, викладіть шматочки курки. Обсмажте куряче м'ясо на помірно сильному вогні до легкої рум'яної скоринки. При цьому перевертайте шматочки, щоб вони обсмажувалися рівномірно з усіх боків.
Моркву очистіть, помийте, наріжте нетовстими кружальцями, півкружальцями або брусочками.
Цибулю очистіть, помийте, наріжте невеликими кубиками.
Болгарський перець помийте, очистіть від насіння та плодоніжки. Наріжте овоч середніми кубиками.
На пательні з додаванням рослинної олії обсмажте моркву та цибулю до напівготовності, помішуючи.
Додайте на сковороду болгарський перець, перемішайте. Потоміть овочі на слабкому вогні 1-2 хвилини.
Попередньо очищену картоплю помийте, наріжте середніми кубиками.
На сковорідці розігрійте олію та обсмажте картоплю до золотистої скоринки, помішуючи. У процесі приготування картоплю посоліть. Увімкніть духовку розігріватися на 180 С.
З'єднайте всі підготовлені інгредієнти: обсмажені овочі, курку та стручкову квасолю. Додайте ароматні трави та перемішайте. Форму для запікання змастіть рослинною олією. Розмір моєї форми 27*17 см. Викладіть овочеву масу з куркою у форму. Раджу підлити трохи (приблизно 2-3 ст. л.) гарячої води або бульйону, щоб під час запікання страва томилася під парою.
Прикрийте форму шаром фольги.
Запікайте печеню в заздалегідь розігрітій до 180 С духовці приблизно 35-40 хвилин. Перевірте готовність страви. Акуратно, щоб не обпектися, підніміть край фольги. Якщо овочі стали повністю м'якими, страва готова.
Печеню з картоплею та куркою одразу подавайте до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 27.03.2024