- Куряче філе 400 гр
- Картопля 400 гр
- Сметана (можна замінити майонезом) 100 гр
- Морква 1 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Рослинна олія 4 стол.л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Печеня в горщику з куркою та картоплею
Так смачно, що неможливо відірватися! Печеня в горщику з куркою та картоплею підходить для повсякденного меню та великих святкових застіль. Страви в горщиках виходять смачними, швидкими та зручними. Курка та овочі, приготовані таким способом, тануть у роті.

80 хв. Порції: 4 149 Кк
Приготування рецепту
Як зробити печеню в горщику з куркою та картоплею? Дуже просто. Для початку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Філе курки можете використовувати з грудки або стегна птиці. Крім зазначених спецій можете використовувати свої за смаком, наприклад, хмелі-сунелі, мелений коріандр тощо. Зазначені в рецепті овочі та спеції можете замінювати або доповнювати за смаком.
У сметану додайте дрібку солі та перцю і перемішайте. Сметану можете замінити майонезом або змішати майонез і сметану в рівних пропорціях.
Куряче філе вимийте, обсушіть і наріжте середніми шматочками. Якщо використовуєте заморожену птицю, попередньо її розморозьте на нижній полиці холодильника.
Картоплю очистіть і наріжте середніми кубиками.
Моркву очистіть і наріжте півколами або кружечками залежно від діаметра.
Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
У горщики викладіть половину курячого філе та цибулі. Усе злегка посоліть і поперчіть.
Поверх розподіліть частину моркви та картоплі. Влийте трохи рослинної олії та води. Зверху розподіліть сметану.
Далі викладіть моркву та цибулю, що залишилися. Овочі посоліть і поперчіть. Якщо у вас горщики великі, а м'ясо та овочі ще залишилися, можете повторити шари.
Закрийте горщики кришками. Поставте в теплу, але не гарячу духовку, інакше горщики можуть тріснути від різкого перепаду температур. Коли духовка нагріється до 200℃, готуйте приблизно 30 хвилин. Потім зніміть кришки, печеню за бажанням перемішайте і поверніть у духовку ще на 10-15 хвилин до появи рум'яної скоринки.
Печеню з курки з картоплею в горщиках прикрасьте свіжою зеленню та подайте до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 24.03.2024