- Баклажани 300 гр
- Кабачки (у мене цукіні) 300 гр
- Картопля (велика) 300 гр
- Помідори 300 гр
- Часник 3 зубч.
- Рослинна олія 1 стол.л.
- Суміш трав (прованських) 5 гр
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Кабачки баклажани та картопля в духовці
Соковиті запечені овочі з ароматними травами - фантастика! Кабачки, баклажани, картопля в духовці для тих, хто дотримується посту і просто слідкує за фігурою та харчуванням. Чудове доповнення до будь-яких м'ясних і рибних страв і шашликів. Простота приготування робить страву доступною для всіх.

60 хв. Порції: 6 52 Кк
Приготування рецепту
Як запекти кабачки, баклажани, картоплю в духовці? Дуже просто! Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком. Я використовував молоденькі цукіні, але можна брати і звичайні кабачки. Баклажани беріть щільні, не мляві, з пружною блискучою шкіркою. Духовку заздалегідь увімкніть на 180°С.
Баклажан вимийте, наріжте кружечками завтовшки 5-6 мм. Нарізані баклажани посоліть, залиште приблизно на 10-15 хвилин, поки не пустять сік. Рідину, що утворилася, злийте, баклажани промийте. Це потрібно, щоб відбити в овочів гіркоту. У мене баклажани не гірчили, тому я їх сіллю не посипав.
Кабачки вимийте. Якщо використовуєте кабачки зі шкіркою, потріть їх щіткою. Овочі обсушіть. Кабачки наріжте тонкими кружечками завтовшки не більше 5 мм.
Картоплю очистіть, потріть щіткою. Якщо картопля молода, шкірку з неї можна не зрізати. Наріжте картоплю кружечками завтовшки близько 5 мм.
Помідори вимийте, обсушіть і наріжте кружечками.
Часник очистіть від лушпиння і дрібно порубайте.
У форму для запікання викладіть, чергуючи, скибочки картоплі, баклажанів, помідорів і кабачків.
Збризніть овочі оливковою олією і посипте подрібненим часником, прованськими травами, сіллю і перцем.
Накрийте форму фольгою і поставте в розігріту до 180°С духовку на 45-50 хвилин. Точний час залежить від особливостей вашої духовки, товщини овочевих скибочок і ваших смакових уподобань. Якщо ви любите більш м'які овочі, то запікайте трохи довше.
Запечені баклажани з картоплею та кабачками прикрасьте свіжою зеленню та подайте до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 24.03.2024