- Свинина 500 гр
- Картопля 500 гр
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Рослинна олія 50 гр
- Твердий сир 50 гр
- Сіль за смаком
- Спеції сухі за смаком
М'ясо в духовці з картоплею та сиром
Доступна та ситна страва для всієї родини! М'ясо в духовці з картоплею та сиром - це смачна страва для повсякденного або святкового столу. Вона хороша тим, що подавати її можна одразу у формі для запікання, а розкладати по тарілках уже безпосередньо за столом.

90 хв. Порції: 3 176 Кк
Приготування рецепту
Як зробити м'ясо в духовці з картоплею та сиром? Підготуйте для цього необхідні інгредієнти. Картоплю заздалегідь очистіть від шкірки та обполосніть у проточній воді від забруднень. М'ясо вибирайте будь-яке, головне, щоб воно було без кісток. Свинину можна замінити на будь-яке інше м'ясо.
М'ясо свинини наріжте невеликими шматочками. Посипте сіллю та спеціями. Додайте трохи рослинної олії. Усе перемішайте.
Очищену картоплю наріжте в чашу кружечками. Так само додайте сіль, спеції та олію. Перемішайте і простежте, щоб олія тонким шаром покрила всю картоплю.
Цибулю очистіть, обполосніть і наріжте півкільцями. Для запікання беріть будь-яку жароміцну форму, дно і боки якої змастіть рослинною олією. Половину нарізаної цибулі викладіть у форму, рівномірно розподіляючи по всьому дну.
Потім викладіть половину підготовленого м'яса.
Зверху по м'ясу розкладіть половину картоплі.
Потім усі шари повторіть ще раз. Накрийте форму фольгою і поставте в духовку, попередньо розігріту до 190 градусів, на 45 хвилин.
Потім зніміть фольгу, а страву посипте сиром, натертим на тертці. Поверніть форму в духовку ще хвилин на 10-15. Під час запікання орієнтуйтеся за своєю духовкою.
М'ясо з картоплею та сиром готове! Вийміть форму з духовки та подавайте до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 07.04.2024