Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Минтай в панірувальних сухарях з макаронами

Проста, але дуже смачна страва для повсякденного меню. Минтай у панірувальних сухарях із макаронами - це смачний і ситний варіант обіду або вечері, чудовий варіант для щоденного раціону людини. Страву можна повторно підігріти, при цьому смакові якості її не погіршаться.

Минтай в панірувальних сухарях з макаронами

50 хв. Порції: 2 245 Кк


  1. Минтай 300 гр
  2. Панірувальні сухарі 2 стол.л.
  3. Сіль за смаком
  4. Перець чорний мелений за смаком
  5. Рослинна олія (для смаження) 2 стол.л.
  6. Вода (для смаження) 2 стол.л.
  7. Макарони 1 стак.
  8. Вершкове масло 30 гр


Приготування рецепту

  1. Як зробити минтай у панірувальних сухарях із макаронами? Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Рибу можна використовувати для смаження будь-яку, комусь більше подобається річкова, комусь морська. Один із популярних сортів риби, які підходять саме для смаження, є минтай. У ньому зовсім небагато кісток і мінімум запаху під час смаження, що спрощує і прискорює сам процес приготування.

  2. Рибу миємо, чистимо, якщо минтай із головою, видаляємо голову. Нарізаємо тушку на порційні шматочки, не видаляючи кісток. Шматочки минтая ще раз промиваємо, просушуємо паперовими рушниками.

  3. У тарілочку насипаємо пшеничне борошно або панірувальні сухарі й обвалюємо в них рибу з усіх боків. Після смаження шматочки риби будуть із хрусткою рум'яною скоринкою. Щоб шматочки риби вийшли в соковитому і м'якому клярі, можна збити куряче яйце і вмочити рибу спочатку в яйце, а потім обваляти в борошні. На сковорідку наливаємо рослинну олію. Вмикаємо вогонь. Коли олія добре розігріється, викладаємо на неї шматочки риби.

  4. Одразу солимо та перчимо рибу на сковороді. Обсмажуємо шматочки минтая на сильному вогні протягом 5 хвилин з одного боку, до рум'яності, потім перевертаємо й обсмажуємо з другого боку. Вогонь зменшуємо до середнього. У сковороду наливаємо зовсім небагато водички, щоб риба не горіла. Сковороду накриваємо кришкою і тримаємо рибу на вогні ще близько 20 хвилин. Потім кришку знімаємо. Тримаємо рибу на вогні протягом кількох хвилин. Вимикаємо вогонь.

  5. Поки смажиться риба, паралельно можна приготувати гарнір. Як гарнір до смаженої риби чудово підходять макарони, рис і картопляне пюре. Найшвидшим можна назвати макарони, буквально 10 хвилин і гарнір до риби готовий. У каструлю наливаємо холодну чисту воду. Додаємо дрібку солі. Ставимо каструлю на вогонь. Коли вода закипить, опускаємо у воду макарони будь-якого сорту і виду за смаком, наприклад, спагеті, ріжки, черепашки, спіральки та інші.

  6. Відразу перемішуємо, щоб вони не прилипли до дна каструлі. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо макарони на середньому вогні близько 7-10 хвилин залежно від сорту (твердих сортів пшениці чи ні) і часу, зазначеного виробником на упаковці. Воду зливаємо, макарони відкидаємо на друшляк, промиваємо холодною водою і повертаємо їх назад у каструлю. Додаємо шматочок вершкового масла і сіль за смаком.

  7. Подаємо рибу з макаронами до столу. Приємного апетиту!




Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 14.11.2023

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com