- Минтай 300 гр
- Панірувальні сухарі 2 стол.л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія (для смаження) 2 стол.л.
- Вода (для смаження) 2 стол.л.
- Макарони 1 стак.
- Вершкове масло 30 гр
Минтай в панірувальних сухарях з макаронами
Проста, але дуже смачна страва для повсякденного меню. Минтай у панірувальних сухарях із макаронами - це смачний і ситний варіант обіду або вечері, чудовий варіант для щоденного раціону людини. Страву можна повторно підігріти, при цьому смакові якості її не погіршаться.

50 хв. Порції: 2 245 Кк
Приготування рецепту
Як зробити минтай у панірувальних сухарях із макаронами? Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Рибу можна використовувати для смаження будь-яку, комусь більше подобається річкова, комусь морська. Один із популярних сортів риби, які підходять саме для смаження, є минтай. У ньому зовсім небагато кісток і мінімум запаху під час смаження, що спрощує і прискорює сам процес приготування.
Рибу миємо, чистимо, якщо минтай із головою, видаляємо голову. Нарізаємо тушку на порційні шматочки, не видаляючи кісток. Шматочки минтая ще раз промиваємо, просушуємо паперовими рушниками.
У тарілочку насипаємо пшеничне борошно або панірувальні сухарі й обвалюємо в них рибу з усіх боків. Після смаження шматочки риби будуть із хрусткою рум'яною скоринкою. Щоб шматочки риби вийшли в соковитому і м'якому клярі, можна збити куряче яйце і вмочити рибу спочатку в яйце, а потім обваляти в борошні. На сковорідку наливаємо рослинну олію. Вмикаємо вогонь. Коли олія добре розігріється, викладаємо на неї шматочки риби.
Одразу солимо та перчимо рибу на сковороді. Обсмажуємо шматочки минтая на сильному вогні протягом 5 хвилин з одного боку, до рум'яності, потім перевертаємо й обсмажуємо з другого боку. Вогонь зменшуємо до середнього. У сковороду наливаємо зовсім небагато водички, щоб риба не горіла. Сковороду накриваємо кришкою і тримаємо рибу на вогні ще близько 20 хвилин. Потім кришку знімаємо. Тримаємо рибу на вогні протягом кількох хвилин. Вимикаємо вогонь.
Поки смажиться риба, паралельно можна приготувати гарнір. Як гарнір до смаженої риби чудово підходять макарони, рис і картопляне пюре. Найшвидшим можна назвати макарони, буквально 10 хвилин і гарнір до риби готовий. У каструлю наливаємо холодну чисту воду. Додаємо дрібку солі. Ставимо каструлю на вогонь. Коли вода закипить, опускаємо у воду макарони будь-якого сорту і виду за смаком, наприклад, спагеті, ріжки, черепашки, спіральки та інші.
Відразу перемішуємо, щоб вони не прилипли до дна каструлі. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо макарони на середньому вогні близько 7-10 хвилин залежно від сорту (твердих сортів пшениці чи ні) і часу, зазначеного виробником на упаковці. Воду зливаємо, макарони відкидаємо на друшляк, промиваємо холодною водою і повертаємо їх назад у каструлю. Додаємо шматочок вершкового масла і сіль за смаком.
Подаємо рибу з макаронами до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 14.11.2023