- Хліб (батон, буханець 1 штука) 250 гр
- Кетчуп 3 стол.л.
- Майонез 1 стол.л.
- Твердий сир 60 гр
- Ковбаса 150 гр
- Помідори 2 шт.
- Маслини 8 шт.
- Зелень (для подачі) за смаком
Міні піца в мікрохвильовці
Швидка, проста, нашвидкуруч, приготує навіть дитина! Міні-піца в мікрохвильовці готується за 5 хвилин. Для неї не треба замішувати тісто - для основи використовується готовий білий хліб. Така піца чудово підійде на сніданок, вечерю і як швидкий перекус.

30 хв. Порції: 4 231 Кк
Приготування рецепту
Як зробити міні-піцу в мікрохвильовці? Підготуйте продукти. Для основи підійде будь-який білий хліб - батон, багет, чіабатта, подовий. Головне, щоб він був свіжим і м'яким, черствий хліб у мікрохвильовці стане ще твердішим. Вибирайте також розмір, хліб має вміститися в неї.
Сир для цієї страви підійде будь-який - твердий, напівтвердий, м'який, типу моцарели. Головне, щоб він був смачним, якісним, без замінників молочних жирів і добре плавився. Натріть сир на крупній тертці.
Ковбасні вироби підійдуть абсолютно будь-які - варена ковбаса, сосиски, сардельки, напівкопчена, копчена, бекон, шинка. Вибирайте за смаком або наявністю. У мене напівкопчена, типу сервелату. Наріжте ковбасу тонкими кільцями.
Помідори вибирайте соковиті, але щільні. М'які плоди погано тримають форму, у процесі нарізання та приготування вони розповзуться в безформну масу і зіпсують зовнішній вигляд страви. Помідори помийте та обсушіть. Наріжте їх також на кружечки. Ви можете взяти помідори-чері, їх ріжте на половинки.
Тепер займіться основою для піци. Візьміть хліб і відріжте в нього основу. Товщину основи вибирайте за смаком - я зробила її товстішою, оскільки хліб був дуже м'яким і сильно м'явся. Наведена в рецепті кількість продуктів розрахована на дві середні піци. Другу піцу можете зробити з верхівки хліба, зріжте тільки в неї круглу частину, щоб піца була стійкою.
Змішайте кетчуп із майонезом і змастіть цією сумішшю хліб. Зверху посипте основу тертим сиром.
Викладіть зверху шматочки ковбаси та помідорів. Я поклав внахлест.
Ще раз посипте піцу сиром, а зверху викладіть маслини.
Покладіть піцу на відповідну за розміром тарілку, яку можна використовувати в мікрохвильовці. Встановіть найбільшу потужність, у мене це 750 Вт.
Готуйте піцу від 3 до 5 хвилин, залежно від потужності та моделі вашої мікрохвильовки. Головний орієнтир готовності - повністю розплавлений сир. Моя піца готувалася 4 хвилини.
Акуратно дістаньте піцу з мікрохвильовки. Обережно! Тарілка дуже гаряча. Подавайте піцу на хлібі в мікрохвильовці одразу до столу, вона смачніша в гарячому вигляді.
При подачі ви можете прикрасити піцу свіжою зеленню - базиліком або руколою. Приємного апетиту!
Майте на увазі, що мікрохвильовки працюють не однаково. Час приготування та рекомендована потужність можуть відрізнятися від заявлених у рецепті. Читайте інструкцію до вашого приладу та враховуйте особливості саме вашої техніки.
Як правильно вибирати маслини? Краще купувати продукт у прозорій упаковці. Так ви зможете розглянути їхній зовнішній вигляд і колір. Якщо маслини занадто чорні, значить, додані харчові барвники. Плоди мають бути пружними, цілими, з гладкою, блискучою шкіркою. Занадто м'які, перестиглі маслини довго зберігатися не будуть.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 18.04.2023