Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Міні піца в мікрохвильовці

Швидка, проста, нашвидкуруч, приготує навіть дитина! Міні-піца в мікрохвильовці готується за 5 хвилин. Для неї не треба замішувати тісто - для основи використовується готовий білий хліб. Така піца чудово підійде на сніданок, вечерю і як швидкий перекус.

Міні піца в мікрохвильовці

30 хв. Порції: 4 231 Кк


  1. Хліб (батон, буханець 1 штука) 250 гр
  2. Кетчуп 3 стол.л.
  3. Майонез 1 стол.л.
  4. Твердий сир 60 гр
  5. Ковбаса 150 гр
  6. Помідори 2 шт.
  7. Маслини 8 шт.
  8. Зелень (для подачі) за смаком


Приготування рецепту

  1. Як зробити міні-піцу в мікрохвильовці? Підготуйте продукти. Для основи підійде будь-який білий хліб - батон, багет, чіабатта, подовий. Головне, щоб він був свіжим і м'яким, черствий хліб у мікрохвильовці стане ще твердішим. Вибирайте також розмір, хліб має вміститися в неї.

  2. Сир для цієї страви підійде будь-який - твердий, напівтвердий, м'який, типу моцарели. Головне, щоб він був смачним, якісним, без замінників молочних жирів і добре плавився. Натріть сир на крупній тертці.

  3. Ковбасні вироби підійдуть абсолютно будь-які - варена ковбаса, сосиски, сардельки, напівкопчена, копчена, бекон, шинка. Вибирайте за смаком або наявністю. У мене напівкопчена, типу сервелату. Наріжте ковбасу тонкими кільцями.

  4. Помідори вибирайте соковиті, але щільні. М'які плоди погано тримають форму, у процесі нарізання та приготування вони розповзуться в безформну масу і зіпсують зовнішній вигляд страви. Помідори помийте та обсушіть. Наріжте їх також на кружечки. Ви можете взяти помідори-чері, їх ріжте на половинки.

  5. Тепер займіться основою для піци. Візьміть хліб і відріжте в нього основу. Товщину основи вибирайте за смаком - я зробила її товстішою, оскільки хліб був дуже м'яким і сильно м'явся. Наведена в рецепті кількість продуктів розрахована на дві середні піци. Другу піцу можете зробити з верхівки хліба, зріжте тільки в неї круглу частину, щоб піца була стійкою.

  6. Змішайте кетчуп із майонезом і змастіть цією сумішшю хліб. Зверху посипте основу тертим сиром.

  7. Викладіть зверху шматочки ковбаси та помідорів. Я поклав внахлест.

  8. Ще раз посипте піцу сиром, а зверху викладіть маслини.

  9. Покладіть піцу на відповідну за розміром тарілку, яку можна використовувати в мікрохвильовці. Встановіть найбільшу потужність, у мене це 750 Вт.

  10. Готуйте піцу від 3 до 5 хвилин, залежно від потужності та моделі вашої мікрохвильовки. Головний орієнтир готовності - повністю розплавлений сир. Моя піца готувалася 4 хвилини.

  11. Акуратно дістаньте піцу з мікрохвильовки. Обережно! Тарілка дуже гаряча. Подавайте піцу на хлібі в мікрохвильовці одразу до столу, вона смачніша в гарячому вигляді.

  12. При подачі ви можете прикрасити піцу свіжою зеленню - базиліком або руколою. Приємного апетиту!


Майте на увазі, що мікрохвильовки працюють не однаково. Час приготування та рекомендована потужність можуть відрізнятися від заявлених у рецепті. Читайте інструкцію до вашого приладу та враховуйте особливості саме вашої техніки.

Як правильно вибирати маслини? Краще купувати продукт у прозорій упаковці. Так ви зможете розглянути їхній зовнішній вигляд і колір. Якщо маслини занадто чорні, значить, додані харчові барвники. Плоди мають бути пружними, цілими, з гладкою, блискучою шкіркою. Занадто м'які, перестиглі маслини довго зберігатися не будуть.



Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 18.04.2023

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com