- Макарони 200 гр
- Сметана 100 гр
- Твердий сир 50 гр
- Вершкове масло 1 чайн.л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Макарони зі сметаною та сиром
Просто, швидко, доступно і так карколомно смачно! Макарони зі сметаною та сиром - це страва незвична, але її варто спробувати! Заправка робить її соковитою, ароматною та насиченою. Подавати можна окремо від усього або як гарнір.

20 хв. Порції: 4 311 Кк
Приготування рецепту
Як зробити макарони зі сметаною та сиром? Підготуйте продукти. Макарони підійдуть будь-якої форми, у мене пір'я. Головне, щоб вони були виготовлені з борошна твердих сортів - такі макарони більш корисні та не розварюються. Сметана підійде будь-якої жирності.
Одразу поставте на сильний вогонь каструлю з чистою холодною водою. Води має бути багато - приблизно літр на кожні 100 грамів сухих макаронів. Доведіть воду до кипіння, потім добре посоліть її. Всипте макарони. Відразу ж перемішайте, щоб вони не прилипли до дна. Варіть макарони до стану аль денте - вони мають залишитися трохи твердими. Час варіння пишуть на упаковці виробів, орієнтуйтеся за ним.
Поки варяться макарони, приготуйте соус. Для цього сир натріть на середній тертці. Сир для цієї страви підійде будь-який - твердий, напівтвердий, м'який, типу моцарели.
Всипте натертий сир у піалу, частину залиште для подачі страви. Додайте до сиру сметану, добре перемішайте.
Готові макарони відкиньте на друшляк, а після того, як стече вода, поверніть у каструлю. Поки макарони гарячі, закиньте в них вершкове масло, перемішайте.
Зачекайте кілька хвилин і додайте в каструлю сметанний соус. Ще раз добре перемішайте і подавайте до столу.
Під час подачі можете додати в страву дрібно нарізану зелень, посипати макарони сиром і меленим чорним перцем. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 20.06.2023