- Свинина (м'якоть) 800 гр
- Сало (свіже) 150 гр
- Цибуля (велика або 2 невеликі цибулинки) 1 шт.
- Сіль за смаком
- Паприка 1 чайн.л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Петрушка за смаком
Люля кебаб зі свинини в духовці
Бездоганно смачні, соковиті й ароматні - ніхто не відмовиться! Люля кебаб зі свинини в духовці - це прекрасний варіант вечері для всієї родини. Виходять вони анітрохи не гіршими за ті, що приготовані на мангалі. Готувати їх швидко і просто, а набір продуктів знадобиться мінімальний.

180 хв. Порції: 4 320 Кк
Приготування рецепту
Як зробити люля кебаб із фаршу свинини в духовці? Дуже просто! Підготуйте всі необхідні продукти. М'якоть свинини та сало перекрутіть у м'ясорубці та перемішайте. Я використовував для рецепта готовий покупний фарш зі свинини.
Цибулю очистіть і так само пропустіть через м'ясорубку або натріть на крупній тертці. Як варіант можна нарізати цибулю від руки максимально дрібно. Додайте цибулю, паприку та чорний мелений перець у фарш. Посоліть усе за смаком. Ретельно все вимісіть. Щоб люля кебаб краще трималися на шампурах або шпажках, фарш потрібно добре відбити. Краще робити це порціями.
Петрушку обполосніть, обсушіть паперовими серветками і нарубайте дрібно. Додайте до фаршу і знову все перемішайте. Для того, щоб люля кебаб, запечені в духовці, були максимально схожі на ті, що готують на мангалі, додайте у фарш 0,25-0,5 ч. л. рідкого диму. З ним готова страва набуде аромату багаття.
Загорніть ємність із фаршем харчовою плівкою і відправте в холодильник приблизно на дві години. За півгодини до початку приготування увімкніть духовку на 180-200 градусів.
Сформуйте люля кебаб на невеликих шампурах або дерев'яних шпажках. Щоб із фаршу зручніше було робити довгасті ковбаски, змочіть руки холодною водою.
Викладіть люля на решітку і відправте в духовку. Встановіть знизу лист або піддон, щоб стікав жир і рідина під час готування. Запікайте за температури 180-200 градусів близько 30-40 хвилин. Через 15-20 хвилин переверніть шампури на інший бік, щоб утворилася рівномірна апетитна скоринка з усіх боків.
Люля кебаб зі свинини в духовці готові! Подавайте їх у гарячому вигляді з різними соусами, салатами та свіжими овочами.
Запікати люля кебаб можна на деко, не використовуючи решітку. Використовуйте при цьому папір для запікання.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 21.01.2024