- Творог (1% жирності) 200 гр
- Яєчні білки 1 шт.
- Рисове борошно 5 стол.л. (3 в тісто, 2 для обвалювання вареників)
- Сіль за смаком
- Йогурт 2 стол.л.
- Мед 1 чайн.л.
- Горіхи 3 шт. (у мене мигдаль)
Ліниві вареники з творогу
Улюблена страва зі зниженим вмістом калорій! Ліниві вареники з творогу за смаком практично не відрізняються від традиційних. Різниця між ними - низька жирність сиру і відсутність цукру. Щоб поліпшити і збагатити смак страви, вареники подаються з медом, фруктами і горішками.
20 хв. Порції: 2 179 Кк
Приготування рецепту
Як зробити ліниві вареники з рисовим борошном із творогу? Підготуйте продукти. Творог візьміть із найнижчою жирністю. Яйце розділіть на жовток і білок, знадобиться тільки білок. Кількість борошна в тісто дано приблизну, будете дивитися за творогом, може піти більше або менше. Для подачі я взяв мигдаль, можна використовувати будь-які інші горіхи: волоські, кеш'ю, фундук, кедрові або обійтися без них.
Творог викладіть у миску, додайте до нього яєчний білок і дрібку солі. Також, за бажанням, ви можете додати дрібку ваніліну. Перемішайте сир із білком до однорідності.
Просійте борошно до творожної маси. Для початку візьміть кілька ложок, перемішайте сир із борошном. Якщо маса вийде занадто м'якою і не буде ліпитися, то всипте ще трохи борошна. У мене творог був досить сухий, тісто відразу зібралося в грудку.
Насипте на дошку трохи борошна. Візьміть частину тіста і сформуйте з неї ковбаску на дошці. Наріжте ковбаску на шматочки.
Обваляйте кожен шматочок у борошні. Перекладіть заготовки на іншу дошку. Зробіть вареники з усього тіста.
Закип'ятіть у сотейнику воду, додайте в неї трохи солі. Відправте в киплячу воду частину вареників. Перемішайте. Їм має бути вільно в каструлі, занадто велика порція може злипнутися. Варіть вареники 3-5 хвилин, вони мають усі спливти на поверхню.
Дістаньте вареники шумівкою на тарілку. Відправте в сотейник наступну порцію. Зваріть таким чином усі вареники.
Полийте вареники йогуртом і медом, можете додати свіжі ягоди, фрукти та горіхи. Подавайте страву до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 28.01.2024