Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Лимонний квас

Улюблений напій дітей і дорослих у будь-яку пору року! Величезним плюсом є натуральність і відсутність хімії. Шипучий тонізуючий напій стане справжньою знахідкою і порятунком у літню спеку.

Лимонний квас

60 хв. Порції: 10 45 Кк


  1. Цукор 400 гр
  2. Вода 3 л
  3. Родзинки 30 гр
  4. Свіжі дріжджі 15 гр
  5. Лимони 4 шт.


Приготування рецепту

  1. Як зробити лимонний квас? Дуже просто. Для цього потрібен мінімум інгредієнтів. ВАЖЛИВО! Родзинки в жодному разі не можна мити. Реакція з виділенням додаткових бульбашок газу піде тільки з немитими родзинками, оскільки на них є потрібні дріжджам бактерії. Кількість цукру можете зменшити або збільшити за смаком, але враховуйте, що від надлишку цукру дріжджі гинуть.

  2. У каструлю налийте воду і поставте на сильний вогонь. Всипте цукор і, помішуючи, доведіть до кипіння. Варіть 2-3 хвилини. Сироп зніміть з вогню й охолодіть до кімнатної температури (26-30°С).

  3. Поки вариться сироп, підготуйте інші інгредієнти. Лимони обдайте окропом і ретельно обсушіть, щоб прибрати з них хімію. З усіх лимонів зніміть тонкий шар цедри, намагаючись не захоплювати білу гіркувату частину. Я відразу натираю цедру на крупній тертці - так швидше.

  4. Лимони розріжте навпіл і видавіть із них сік. Усього вийде приблизно склянка лимонного соку.

  5. У дріжджі всипте 1 ч. л. цукру й ретельно розітріть до отримання рідкої в'язкої маси. Свіжі дріжджі можете замінити сухими в пропорції 3:1, тобто потрібно 5 гр. Їх потрібно також змішати з цукром і залити 2-3 ст. л. теплої води (40°С). Залишити на 10-15 хвилин за кімнатної температури до появи пінної шапочки.

  6. У каструлю з остиглим сиропом влийте лимонний сік і розведені дріжджі, всипте цедру. Усе перемішайте.

  7. Залиште каструлю за кімнатної температури на 4-5 годин. На поверхні з'явиться безліч дрібних шиплячих бульбашок.

  8. Після закінчення зазначеного часу квас процідіть через сито або марлю.

  9. Потім розлийте по ємностях. Додайте в кожну рівну кількість родзинок. У мене одна трилітрова банка, тому всі родзинки я висипав у неї. Майже одразу родзинки почнуть стрімко переміщатися вгору-вниз.

  10. Герметично закрийте ємності з квасом і поставте в холодильник на 2-3 дні для дозрівання. До кінця дозрівання всі родзинки мають піднятися на поверхню.

  11. Готовий шипучий квас розлийте по склянках і подайте до столу. Приємного апетиту!




Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 25.02.2024

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com