- Курка 300 гр
- Цвітна капуста 150 гр
- Картопля 3 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Вода 2 л
- Зелений горошок 100 гр
- Рослинна олія 20 гр
- Сіль за смаком
- Спеції сухі за смаком
- Зелень за смаком
Курячий суп з цвітною капустою
Найпростіший і шалено смачний сімейний обід! Курячий суп із цвітною капустою посяде гідне місце у вашому меню після першого ж приготування. А приваблює він своєю простотою і насиченим смаком. У такому супі можна змінювати деякі інгредієнти, і смак щоразу буде новим!

60 хв. Порції: 4 44 Кк
Приготування рецепту
Як зробити курячий суп із цвітною капустою? Підготуйте для цього необхідні інгредієнти. Для варіння супу можна використовувати будь-які частини курки як на кістці, так і просто філе. Я варитиму суп із курячих стегон. Цвітну капусту та зелений горошок можна взяти заморожені. Заздалегідь розморожувати їх не обов'язково.
Курку залийте водою і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння. Під час нагрівання з'являтиметься пінка, яку необхідно прибрати. проваріть курку 15 хвилин. Потім м'ясо відокремте від кісток і поверніть у проціджений бульйон.
У киплячий бульйон викладіть картоплю, нарізану на невеликі шматочки. Залиште варитися на 10 хвилин.
Суцвіття цвітної капусти розділіть на невеликі шматочки і відправте в каструлю з супом. Варіть усе разом ще хвилин 10.
Цибулю та моркву очистіть від шкірки й обполосніть від забруднень. Цибулю дрібно наріжте, а моркву натріть на крупній тертці. На гарячу сковорідку налийте трохи олії та обсмажуйте подрібнені цибулю та моркву 3-4 хвилини на невеликому вогні.
Готову засмажку перекладіть у каструлю з супом.
Додайте в суп зелений горошок. До речі, горошок може бути й консервований. Тоді в суп можна додати трохи маринаду від нього. За смаком додайте в каструлю трохи солі та спеції. Проваріть усе разом ще 5 хвилин і зніміть із вогню. Дайте супу трохи настоятися під кришкою. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 01.01.2024