- Яловичий фарш 300 гр
- Свинячий фарш 300 гр
- Картопля 4 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Часник 2 зубч.
- Мінеральна вода (газована) 3 стол.л.
- Рослинна олія 1 чайн.л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Ковбаски чевапчичічі в духовці
Дуже смачна страва на вечерю - одразу і м'ясо, і гарнір! Ковбаски чевапчичі запікаються в духовці разом із картоплею, ви позбавляєтеся зайвого клопоту з приготуванням гарніру. Частіше трапляються рецепти приготування ковбасок на мангалі або сковорідці, в духовці ж вони виходять анітрохи не гіршими.

120 хв. Порції: 4 156 Кк
Приготування рецепту
Як запекти ковбаски чевапчичі в духовці? Підготуйте продукти. Я буду готувати ковбаски сам, але ви можете використовувати вже готові. Фарш підійде будь-який, у мене суміш яловичого і свинячого. Разом із картоплею можете запікати будь-які інші овочі за смаком.
Покладіть у миску обидва види фаршу. Подрібніть цибулю і часник будь-яким зручним для вас способом. Я натерла на тертці, можете скористатися м'ясорубкою або блендером. Посоліть і поперчіть продукти, можете додати будь-які інші спеції та приправи. Влийте газовану воду.
Добре вимісіть фарш руками, наприкінці відбийте його об дно миски - так фарш стане однорідним і повітряним. Накрийте миску плівкою і приберіть у холодильник мінімум на 8 годин.
Перед початком запікання увімкніть духовку розігріватися на 180°С. Очищену картоплю наріжте тонкими пластинками.
Візьміть відповідну для запікання форму, дно змастіть рослинною олією. Викладіть картоплю по всій поверхні, накладаючи часточки одна на одну. Можете покласти її в кілька рядів. Посоліть.
Фарш перекладіть у кулінарний мішок. Якщо мішка немає, то в щільний поліетиленовий пакет. Кінчик відріжте так, щоб ширина отвору стала близько 2,5 см. Відсадіть фарш у вигляді ковбасок на картоплю. Якщо не хочеться возитися з пакетами, то просто сформуйте ковбаски руками. Влийте у форму трохи води, приблизно пару сантиметрів від дна.
Скільки запікати чевапчичічі в духовці? Запікайте страву в духовці 35-45 хвилин. Точний час залежатиме від особливостей вашої духовки та кількості продуктів. Готовність дивіться за картоплею - вона має стати м'якою.
Подавайте страву до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Грузинська кухня | Опубліковано: 10.03.2024