Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Кекс з абрикосами

Простий, доступний, з двома смаками, для сімейного чаювання! Кекс з абрикосами невигадливий, простий і легкий у приготуванні. Фруктовий смак вдало гармонує з шоколадними нотками, створюючи дуже ароматне та смачне поєднання. Це частування прикрасить сімейне чаювання або дружні посиденьки.

Кекс з абрикосами

55 хв. Порції: 8 347 Кк


  1. Яйця 3 шт.
  2. Цукор 100 гр
  3. Ванільний цукор 1 стол.л.
  4. Вершкове масло 150 гр
  5. Какао-порошок 10 гр
  6. Розпушувач 1.5 чайн.л.
  7. Пшеничне борошно 225 гр
  8. Абрикоси 180 гр
  9. Темний шоколад 45 гр
  10. Білий шоколад 35 гр (для прикраси)
  11. Темний шоколад 35 гр (для прикраси)


Приготування рецепту

  1. Як зробити кекс з абрикосами? Відміряйте необхідні продукти. Вершкове масло дістаньте з холодильника заздалегідь, щоб воно стало м'яким. Ванільний цукор можна замінити на ванілін.

  2. Борошно змішайте з розпушувачем і просійте, щоб воно збагатилося киснем. Завдяки цьому випічка вийде пористою і добре підніметься під час випікання. 10 грам борошна відкладіть окремо, воно нам знадобиться в кроці 10.

  3. Абрикоси помийте, обсушіть. М'якоть фруктів відокремте від кісточок і наріжте на невеликі шматочки. Темний шоколад розламайте на шматочки.

  4. М'яке вершкове масло з'єднайте з цукром і ванільним цукром. Збийте міксером до отримання світлої пишної маси.

  5. До масляної суміші додайте по одному яйця, добре збиваючи після кожного. Наступне яйце вводьте тільки після того, як попереднє повністю з'єднається із загальною масою.

  6. Повинна вийти однорідна рідкувата маса.

  7. Всипте просіяне з розпушувачем борошно.

  8. Перемішайте до зникнення грудочок борошна. Виходить однорідне тісто досить густуватої консистенції.

  9. Тісто розділіть на 2 рівні частини. В одну просійте какао, добре перемішайте.

  10. В іншу частину тіста додайте відкладені раніше 10 грам борошна, щоб консистенція світлого і темного тіста була однаковою.

  11. У шоколадне тісто додайте розламані часточки шоколаду, перемішайте. У світле тісто додайте шматочки абрикосів. Перемішайте акуратно, щоб фрукти сильно не пом'ялися.

  12. Дно форми для випічки (у мене діаметром 18 см) застеліть пергаментом, бортики змастіть невеликою кількістю рослинної олії. Викладіть у форму шоколадне тісто, розрівняйте. Для цього рецепта підійде будь-яка жароміцна форма. Якщо використовуєте силіконову, то промащувати її олією не потрібно. А ось металевий, керамічний або скляний посуд краще злегка змастити рослинною олією, щоб випічка не пригоріла.

  13. Зверху викладіть світле тісто з абрикосами, також розрівняйте.

  14. Випікайте кекс у заздалегідь розігрітій до 180 С духовці 30-35 хвилин до рум'яного верху. Перевірте випічку на готовність. Якщо дерев'яна шпажка вийде з середини кексу сухою, значить, він готовий. Майте на увазі, що час і режим приготування можуть відрізнятися від зазначених. Обов'язково враховуйте особливості роботи своєї духовки. Готовий кекс трохи остудіть і витягніть із форми.

  15. Перед подачею можна за бажанням прикрасити верх кексу. Я використовував розтоплений темний і білий шоколад. Наріжте кекс на порційні шматочки та подавайте до столу. Приємного апетиту!




Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 15.03.2023

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com