- Яйця 3 шт.
- Цукор 100 гр
- Ванільний цукор 1 стол.л.
- Вершкове масло 150 гр
- Какао-порошок 10 гр
- Розпушувач 1.5 чайн.л.
- Пшеничне борошно 225 гр
- Абрикоси 180 гр
- Темний шоколад 45 гр
- Білий шоколад 35 гр (для прикраси)
- Темний шоколад 35 гр (для прикраси)
Кекс з абрикосами
Простий, доступний, з двома смаками, для сімейного чаювання! Кекс з абрикосами невигадливий, простий і легкий у приготуванні. Фруктовий смак вдало гармонує з шоколадними нотками, створюючи дуже ароматне та смачне поєднання. Це частування прикрасить сімейне чаювання або дружні посиденьки.

55 хв. Порції: 8 347 Кк
Приготування рецепту
Як зробити кекс з абрикосами? Відміряйте необхідні продукти. Вершкове масло дістаньте з холодильника заздалегідь, щоб воно стало м'яким. Ванільний цукор можна замінити на ванілін.
Борошно змішайте з розпушувачем і просійте, щоб воно збагатилося киснем. Завдяки цьому випічка вийде пористою і добре підніметься під час випікання. 10 грам борошна відкладіть окремо, воно нам знадобиться в кроці 10.
Абрикоси помийте, обсушіть. М'якоть фруктів відокремте від кісточок і наріжте на невеликі шматочки. Темний шоколад розламайте на шматочки.
М'яке вершкове масло з'єднайте з цукром і ванільним цукром. Збийте міксером до отримання світлої пишної маси.
До масляної суміші додайте по одному яйця, добре збиваючи після кожного. Наступне яйце вводьте тільки після того, як попереднє повністю з'єднається із загальною масою.
Повинна вийти однорідна рідкувата маса.
Всипте просіяне з розпушувачем борошно.
Перемішайте до зникнення грудочок борошна. Виходить однорідне тісто досить густуватої консистенції.
Тісто розділіть на 2 рівні частини. В одну просійте какао, добре перемішайте.
В іншу частину тіста додайте відкладені раніше 10 грам борошна, щоб консистенція світлого і темного тіста була однаковою.
У шоколадне тісто додайте розламані часточки шоколаду, перемішайте. У світле тісто додайте шматочки абрикосів. Перемішайте акуратно, щоб фрукти сильно не пом'ялися.
Дно форми для випічки (у мене діаметром 18 см) застеліть пергаментом, бортики змастіть невеликою кількістю рослинної олії. Викладіть у форму шоколадне тісто, розрівняйте. Для цього рецепта підійде будь-яка жароміцна форма. Якщо використовуєте силіконову, то промащувати її олією не потрібно. А ось металевий, керамічний або скляний посуд краще злегка змастити рослинною олією, щоб випічка не пригоріла.
Зверху викладіть світле тісто з абрикосами, також розрівняйте.
Випікайте кекс у заздалегідь розігрітій до 180 С духовці 30-35 хвилин до рум'яного верху. Перевірте випічку на готовність. Якщо дерев'яна шпажка вийде з середини кексу сухою, значить, він готовий. Майте на увазі, що час і режим приготування можуть відрізнятися від зазначених. Обов'язково враховуйте особливості роботи своєї духовки. Готовий кекс трохи остудіть і витягніть із форми.
Перед подачею можна за бажанням прикрасити верх кексу. Я використовував розтоплений темний і білий шоколад. Наріжте кекс на порційні шматочки та подавайте до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 15.03.2023