- Картопля 500 гр
- Цибуля 1 шт.
- Вершкове масло 30 гр
- Молоко 120 мл
- Яйця 2 шт.
- Твердий сир 100 гр
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Картопляна запіканка в мультиварці
Рум'яна, апетитна, багатошарова, соковита, ну дуже смачна! Картопляна запіканка в мультиварці готується з дуже тонко нарізаної картоплі з яєчно-молочною заливкою, сир і обсмажена цибуля додають страві пікантності. Чудове поєднання для обіду або вечері, при цьому зі звичайнісіньких продуктів.

90 хв. Порції: 6 136 Кк
Приготування рецепту
Як зробити картопляну запіканку в мультиварці з сиром? Підготуйте продукти. Картоплю візьміть із низьким вмістом крохмалю - вона не розвалюється під час термічної обробки. Крім цибулі ви можете додати в запіканку гриби, м'ясний фарш або будь-які інші овочі.
Картоплю добре промийте під проточною водою зі щіткою, потім очистіть. Наріжте бульби дуже тонкими пластинками. Ви можете скористатися спеціальною шатківницею або, якщо у вас її немає, звичайною теркою - на ній є отвір для шатківниці.
Складіть нарізану картоплю в миску і залийте чистою холодною водою. Залиште її постояти у воді 10 хвилин - за цей час із картоплі вимиється зайвий крохмаль і вона не розвалиться під час запікання.
Потім викладіть картопляні часточки на паперовий рушник для просушування.
Цибулю наріжте тонкими півкільцями.
Увімкніть на мультиварці відповідний для смаження режим, покладіть у чашу вершкове масло. Коли воно розтопиться, закиньте цибулю. Смажте її, помішуючи, до золотистого кольору, близько 10 хвилин. Потім цибулю з чаші дістаньте. Якщо ви готуватимете запіканку з фаршем, грибами або овочами, то обсмажте їх разом із цибулею до напівготовності.
Приготуйте заливку. Вбийте в миску яйця, влийте молоко. Злегка збийте їх виделкою. Посоліть і поперчіть молочну суміш, перемішайте. Ви також можете додати будь-які спеції за смаком. Сир натріть на крупній тертці. Висипте половину сиру в заливку, перемішайте.
Залишилося зібрати запіканку. Викладіть на дно більшу половину картоплі. Укладайте її акуратно шарами. Трохи посоліть. Викладіть обсмажену цибулю. Залийте все заливкою.
Покладіть зверху картоплю, що залишилася, посоліть її і посипте другою половиною сиру. Закрийте кришку мультиварки і виставте програму, яка підходить для запікання. У мене це "Випічка", у вас може називатися по-іншому. Час встановіть 1 годину.
Після сигналу відкрийте кришку і перевірте готовність - проткніть картоплю, вона має стати м'якою. Якщо картопля ще не готова, продовжуйте запікання. Готову запіканку трохи остудіть і акуратно дістаньте.
Подавайте запіканку до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 15.04.2023