- Картопля 500 гр
- Помідори 2 шт.
- Цибуля 2 шт.
- Яйця 2 шт.
- Вершки 70 гр
- Твердий сир 100 гр
- Рослинна олія 20 гр
- Сіль за смаком
- Спеції сухі за смаком
Картопляна запіканка з помідорами в духовці
Яскрава, фантастично апетитна - неможливо відірватися! Картопляна запіканка з помідорами в духовці - це вдале поєднання смаків. Наявність помідора надає готовій страві соковитості та невеликої кислинки. Простий сімейний обід або вечеря!

80 хв. Порції: 3 124 Кк
Приготування рецепту
Як зробити картопляну запіканку з помідорами та сиром у духовці? Підготуйте для цього необхідні інгредієнти. Картоплю заздалегідь очистіть від шкірки та промийте в проточній воді від забруднень. Помідори беріть стиглі, щільні та соковиті. Сир вибирайте на свій смак. Вершки у мене жирністю 33%, але можна взяти і 20%.
Очищену картоплю наріжте на шматочки та подрібніть. Так само можна картоплю натерти на тертці або просто дрібно нарізати.
Картопля має бути дрібними шматочками. Викладіть подрібнену картоплю в чашу.
Одразу ж додайте до картоплі яйця та вершки. Не залишайте подрібнену картоплю надовго - вона швидко почне темніти! За смаком підсипте сіль і спеції. Я додаю мелений перець і трохи паприки. Усе змішайте.
Цибулю очистіть і дрібно наріжте. У помідорів видаліть плодоніжки та наріжте дрібними кубиками. Залиште 2-3 кружечки для прикраси верху запіканки.
Для запікання можна взяти будь-яку антипригарну форму. Я готуватиму в керамічній. Дно і боки форми змастіть рослинною олією і викладіть половину картопляної маси. Трохи віджимайте сік, що виділився.
Рівномірним шаром розкладіть нарізану цибулю.
Викладіть шар подрібнених помідорів. Тут можна додати трохи тертого сиру, щоб шари скріпилися між собою. Так готова запіканка не буде розвалюватися.
Зверху викладіть картопляну масу, що залишилася.
На поверхні викладіть кружечки помідорів і поставте форму в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 50-60 хвилин. Час і температура вказані приблизно, орієнтуйтеся на особливості роботи вашої духовки. Хвилин за 5 до закінчення приготування посипте запіканку тертим сиром.
Готову запіканку витягніть із духовки та подавайте до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 20.05.2023