- Картопля 4 шт.
- Яйце 1 шт.
- Пшеничне борошно 2 стол.л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Бекон 150 гр
- Печериці 150 гр
- Цибуля (червона) 1 шт.
- Помідори2 шт. (або 6-8 черрі)
- Твердий сир 50 гр
- Спеції сухі за смаком
- Рослинна олія 2 стол.л.
Картопляна піца на сковороді
Оригінальна, дуже смачна, для всієї родини на вечерю! Картопляна піца на сковороді - швидкий варіант приготування улюбленої страви, де замість тіста використовується терта картопля. Основа виходить схожою на великий дерун, а в якості начинки беруться гриби, які чудово поєднуються з картоплею.

40 хв. Порції: 4 145 Кк
Приготування рецепту
Як посмажити картопляну піцу на сковороді? Насамперед підготуйте продукти для начинки. Як і для класичної піци, ви можете взяти будь-які ковбасні вироби, м'ясо, солоні огірки, оливки, перець. Я вибрала бекон і гриби. Цибуля у мене червона, але підійде будь-яка - ріпчаста, порей. Помідори візьміть або пару великих, або кілька чері.
Бекон наріжте тонкими смужками.
Гриби акуратно помийте, потім добре обсушіть паперовими рушниками. Зайва волога зробить їх водянистими та несмачними. Наріжте печериці на пластини.
Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
Помідори помийте і наріжте - великі кільцями, чері на половинки. Сир натріть на середній тертці - так він швидше розплавиться.
Підготуйте продукти для основи. Картоплю візьміть три великих бульби або 4 середніх, загальною вагою приблизно 500 грамів. З цієї кількості у мене вийшла одна піца на сковороді діаметром 24 см.
Далі займіться картопляною основою піци. Помийте й очистіть картоплю, обсушіть її рушниками. Натріть бульби на дрібній або середній тертці. Я вибрав середню, так вийшло швидше, і основа чудово просмажилася.
Якщо у вас трапилася дуже соковита картопля, то відіжміть зайву вологу та злийте її. Вбийте в натерту картоплю яйце, додайте сіль і перець за смаком, всипте борошно.
Перемішайте тісто для основи до однорідності. Воно вийде середньої густоти.
На середньому вогні розігрійте сковороду, викладіть на неї бекон. Обсмажте його, помішуючи, кілька хвилин. Якщо жиру з бекону буде недостатньо, влийте трохи рослинної олії. Додайте до бекону цибулю та печериці. Посоліть начинку, але не перестарайтеся - бекон і сир уже містять сіль. Перемішайте і смажте начинку 5-7 хвилин на сильному вогні, до випаровування рідини, яку виділять гриби після додавання солі.
Паралельно розігрійте іншу сковороду. Влийте в неї трохи рослинної олії. Викладіть рівним шаром картопляне тісто, закриваючи все дно. Смажте основу на невеликому вогні близько 5 хвилин. Я на кілька хвилин накрив сковорідку кришкою, щоб картопля точно просмажилася. Коли основа добре підрум'яниться знизу, переверніть її на інший бік. Щоб піца не порвалася, зніміть її на тарілку, а потім поверніть у сковороду, перевернувши.
Викладіть зверху на картопляний млинець підготовлену начинку, посипте її спеціями за смаком (у мене орегано). Викладіть нарізані помідори. Посипте зверху тертим сиром.
Зробіть вогонь невеликим, накрийте сковорідку кришкою і смажте піцу ще кілька хвилин, до розплавлення сиру.
Готову піцу одразу подавайте до столу - вона, як і класична, смакує гарячою. Приємного апетиту!
Дуже смачна піца вийшла! Особливо її оцінять любителя дерунів - основа це він і є. Планую приготувати її з фаршем, попередньо обсмаженим із цибулею.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 24.12.2023