Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Картопляна піца на сковороді

Оригінальна, дуже смачна, для всієї родини на вечерю! Картопляна піца на сковороді - швидкий варіант приготування улюбленої страви, де замість тіста використовується терта картопля. Основа виходить схожою на великий дерун, а в якості начинки беруться гриби, які чудово поєднуються з картоплею.

Картопляна піца на сковороді

40 хв. Порції: 4 145 Кк


  1. Картопля 4 шт.
  2. Яйце 1 шт.
  3. Пшеничне борошно 2 стол.л.
  4. Перець чорний мелений за смаком
  5. Сіль за смаком
  6. Бекон 150 гр
  7. Печериці 150 гр
  8. Цибуля (червона) 1 шт.
  9. Помідори2 шт. (або 6-8 черрі)
  10. Твердий сир 50 гр
  11. Спеції сухі за смаком
  12. Рослинна олія 2 стол.л.


Приготування рецепту

  1. Як посмажити картопляну піцу на сковороді? Насамперед підготуйте продукти для начинки. Як і для класичної піци, ви можете взяти будь-які ковбасні вироби, м'ясо, солоні огірки, оливки, перець. Я вибрала бекон і гриби. Цибуля у мене червона, але підійде будь-яка - ріпчаста, порей. Помідори візьміть або пару великих, або кілька чері.

  2. Бекон наріжте тонкими смужками.

  3. Гриби акуратно помийте, потім добре обсушіть паперовими рушниками. Зайва волога зробить їх водянистими та несмачними. Наріжте печериці на пластини.

  4. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.

  5. Помідори помийте і наріжте - великі кільцями, чері на половинки. Сир натріть на середній тертці - так він швидше розплавиться.

  6. Підготуйте продукти для основи. Картоплю візьміть три великих бульби або 4 середніх, загальною вагою приблизно 500 грамів. З цієї кількості у мене вийшла одна піца на сковороді діаметром 24 см.

  7. Далі займіться картопляною основою піци. Помийте й очистіть картоплю, обсушіть її рушниками. Натріть бульби на дрібній або середній тертці. Я вибрав середню, так вийшло швидше, і основа чудово просмажилася.

  8. Якщо у вас трапилася дуже соковита картопля, то відіжміть зайву вологу та злийте її. Вбийте в натерту картоплю яйце, додайте сіль і перець за смаком, всипте борошно.

  9. Перемішайте тісто для основи до однорідності. Воно вийде середньої густоти.

  10. На середньому вогні розігрійте сковороду, викладіть на неї бекон. Обсмажте його, помішуючи, кілька хвилин. Якщо жиру з бекону буде недостатньо, влийте трохи рослинної олії. Додайте до бекону цибулю та печериці. Посоліть начинку, але не перестарайтеся - бекон і сир уже містять сіль. Перемішайте і смажте начинку 5-7 хвилин на сильному вогні, до випаровування рідини, яку виділять гриби після додавання солі.

  11. Паралельно розігрійте іншу сковороду. Влийте в неї трохи рослинної олії. Викладіть рівним шаром картопляне тісто, закриваючи все дно. Смажте основу на невеликому вогні близько 5 хвилин. Я на кілька хвилин накрив сковорідку кришкою, щоб картопля точно просмажилася. Коли основа добре підрум'яниться знизу, переверніть її на інший бік. Щоб піца не порвалася, зніміть її на тарілку, а потім поверніть у сковороду, перевернувши.

  12. Викладіть зверху на картопляний млинець підготовлену начинку, посипте її спеціями за смаком (у мене орегано). Викладіть нарізані помідори. Посипте зверху тертим сиром.

  13. Зробіть вогонь невеликим, накрийте сковорідку кришкою і смажте піцу ще кілька хвилин, до розплавлення сиру.

  14. Готову піцу одразу подавайте до столу - вона, як і класична, смакує гарячою. Приємного апетиту!


Дуже смачна піца вийшла! Особливо її оцінять любителя дерунів - основа це він і є. Планую приготувати її з фаршем, попередньо обсмаженим із цибулею.



Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 24.12.2023

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com