- Картопля 500 гр
- Печериці 250 гр
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сметана 150 гр
- Вершки (10%) 50 гр
- Твердий сир 80 гр
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Базилік (сухий) 0.5 чайн.л.
- Суміш трав (Прованські трави (0,5 ч.л.)) за смаком
Картопля з сиром і грибами в духовці
Просто, смачно, ароматно! На вечерю для всієї родини! Картоплю з сиром і грибами зробити в духовці дуже просто. Дуже ароматне, з ніжною сирною скоринкою гаряче сподобається всім членам сім'ї, і навіть на святковий стіл можна подати!

60 хв. Порції: 6 109 Кк
Приготування рецепту
Як зробити картоплю з сиром і грибами в духовці? Приготуйте необхідні продукти. Сметана підійде будь-якої жирності.
Печериці помийте, обсушіть. Викладіть на кухонний рушник, щоб він увібрав зайву рідину. Залиште на 15-20 хвилин, щоб уся волога вбралася в тканину. Важливо добре обсушити гриби, інакше, наситившись вологою, вони стануть водянистими. Наріжте печериці пластинками. Можна використовувати лісові гриби як свіжі, так і заморожені. У цьому разі їх необхідно попередньо відварити.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте. Наріжте цибулю тонкими півкільцями або пір'ям.
Попередньо очищену картоплю наріжте кружальцями.
До нарізаної картоплі додайте суміш трав, чорний мелений перець, посоліть. Усе добре перемішайте. Спеції та приправи додавайте за смаком і бажанням.
Форму для запікання змастіть рослинною олією. На дно викладіть половину кружечків картоплі.
На картоплю розкладіть половину пір'я ріпчастої цибулі.
Потім рівномірним шаром викладіть половину нарізаних грибів.
Для заливки з'єднайте сметану і вершки, добре перемішайте.
Залийте викладені шари половиною сметанної заливки.
Повторіть шари в тій самій послідовності.
Зверху залийте сметанною заливкою, що залишилася. Запікайте картоплю з грибами в заздалегідь розігрітій до 190С духовці близько 40 хвилин. Готовність перевіряйте, проткнувши кружечок картоплі ножем. Якщо картопля м'яка, значить, страва готова. Час і режим приготування можуть відрізнятися, оскільки залежать від особливостей роботи духовки.
Сир натріть на великій або середній тертці.
Дістаньте форму з духовки, присипте зверху натертим сиром. Поставте картоплю назад у духовку на 5 хвилин, щоб сир розплавився.
Готову картоплю з сиром і грибами одразу подавайте до столу.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 25.03.2024