- Картопля 600 гр
- Печериці 200 гр
- Цибуля 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Рослинна олія 40 мл
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Картопля з грибами в рукаві в духовці
Ароматна та швидка вечеря для всієї родини без клопоту! Картопля з грибами, запечена в рукаві в духовці, готується на раз-два, без додаткового обсмажування продуктів. Вони відмінно пропікаються і без цього, зберігаючи свою форму. Картопля виходить схожою на смажену на сковорідці, навіть ще трошки смачнішою.

80 хв. Порції: 4 94 Кк
Приготування рецепту
Як запекти картоплю з грибами в рукаві в духовці? Підготуйте продукти. Картоплю попередньо помийте та очистіть. Крім печериць ви можете використовувати будь-які інші гриби, відрізнятиметься лише спосіб їхнього приготування. Наприклад, лісові гриби треба буде попередньо відварити. Увімкніть духовку розігріватися на 180°С.
Очищену картоплю наріжте великими часточками, як на картоплю по-селянськи.
Моркву наріжте кружечками. Або будь-яким іншим способом, як вам більше подобається.
Цибулю наріжте тонким пір'ям.
Гриби акуратно промийте від сильних забруднень і добре обсушіть паперовими рушниками. Наріжте їх на невеликі шматочки.
Візьміть форму для запікання, покладіть у неї рукав, зав'язаний з одного боку. Додайте в рукав нарізані овочі та гриби. Посоліть, поперчіть за смаком. Ви можете також додати будь-які інші приправи. А також сушену або свіжу зелень. Влийте рослинну олію.
Зав'яжіть рукав з іншого боку. Добре потрясіть його з усіх боків, щоб продукти перемішалися і рівномірно розподілилися. Зробіть зверху кілька проколів зубочисткою, щоб із рукава під час запікання виходила пара.
Запікайте страву в духовці за температури 180°С близько однієї години. Точний час залежатиме від особливостей вашої духовки та обсягу продуктів. Готовність перевірте за картоплею - вона стане м'якою.
Дістаньте страву з духовки, акуратно розкрийте пакет. Подавайте запечену картоплю до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 15.02.2024