Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Желе з полуниці з желатином

Простий легкий, красивий, апетитний десерт. Желе з полуниці з желатином - чудовий низькокалорійний десерт. Готувати ласощі можна в будь-яку пору року зі свіжих або заморожених ягід. Порадує дітей і дорослих у будні та свята.

Желе з полуниці з желатином

180 хв. Порції: 3 48 Кк


  1. Полуниця 400 гр
  2. Вода 350 мл
  3. Желатин 10 гр
  4. Цукор 3 стол.л.


Приготування рецепту

  1. Як зробити желе з полуниці з желатином? Дуже просто! Для початку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Кількість цукру можете збільшувати або зменшувати на свій смак.

  2. Желатин замочіть у 50 мл холодної води і залиште набухати на 10-20 хвилин.

  3. Полуницю вимийте, обсушіть, видаліть хвостики. Більшу частину ягід розріжте на 4 частини. Решту полуниці залиште цілою. Для желе підійде стигла свіжа або заморожена полуниця. Її можете замінити або доповнити іншими фруктами та ягодами.

  4. У сотейнику закип'ятіть решту 300 мл води, всипте цукор і перемішайте. Слідом додайте цілі ягоди полуниці. Проваріть усе разом 1 хвилину. Замість цукру можна використовувати цукрозамінник, який не боїться термічної обробки.

  5. Приберіть сотейник з вогню, накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин. Напій стане більш насиченого кольору.

  6. Процідіть гарячий напій через сито. Варені ягоди більше не знадобляться. У полуничний компот додайте набряклий желатин і перемішайте до його повного розчинення. Залиште суміш остигати за кімнатної температури.

  7. Розкладіть нарізану полуницю по креманках. Зверху залийте полуничним компотом. Приберіть десерт у холодильник на 2-3 години до повного застигання.

  8. Перед подачею прикрасьте десерт збитими вершками, свіжою полуницею і м'ятою. Приємного апетиту!


Можете приготувати желе трохи інакше: проварити в цукровому сиропі відразу всі ягоди. Потім влити желатин і перемішати до розчинення та зняти сотейник з вогню. Потім збити компот із ягодами занурювальним блендером. Полуничне пюре, що вийшло, розлити по креманках і поставити в холодильнику для застигання.



Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 13.02.2023

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com