- Полуниця 400 гр
- Вода 350 мл
- Желатин 10 гр
- Цукор 3 стол.л.
Желе з полуниці з желатином
Простий легкий, красивий, апетитний десерт. Желе з полуниці з желатином - чудовий низькокалорійний десерт. Готувати ласощі можна в будь-яку пору року зі свіжих або заморожених ягід. Порадує дітей і дорослих у будні та свята.

180 хв. Порції: 3 48 Кк
Приготування рецепту
Як зробити желе з полуниці з желатином? Дуже просто! Для початку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Кількість цукру можете збільшувати або зменшувати на свій смак.
Желатин замочіть у 50 мл холодної води і залиште набухати на 10-20 хвилин.
Полуницю вимийте, обсушіть, видаліть хвостики. Більшу частину ягід розріжте на 4 частини. Решту полуниці залиште цілою. Для желе підійде стигла свіжа або заморожена полуниця. Її можете замінити або доповнити іншими фруктами та ягодами.
У сотейнику закип'ятіть решту 300 мл води, всипте цукор і перемішайте. Слідом додайте цілі ягоди полуниці. Проваріть усе разом 1 хвилину. Замість цукру можна використовувати цукрозамінник, який не боїться термічної обробки.
Приберіть сотейник з вогню, накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин. Напій стане більш насиченого кольору.
Процідіть гарячий напій через сито. Варені ягоди більше не знадобляться. У полуничний компот додайте набряклий желатин і перемішайте до його повного розчинення. Залиште суміш остигати за кімнатної температури.
Розкладіть нарізану полуницю по креманках. Зверху залийте полуничним компотом. Приберіть десерт у холодильник на 2-3 години до повного застигання.
Перед подачею прикрасьте десерт збитими вершками, свіжою полуницею і м'ятою. Приємного апетиту!
Можете приготувати желе трохи інакше: проварити в цукровому сиропі відразу всі ягоди. Потім влити желатин і перемішати до розчинення та зняти сотейник з вогню. Потім збити компот із ягодами занурювальним блендером. Полуничне пюре, що вийшло, розлити по креманках і поставити в холодильнику для застигання.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 13.02.2023