- Гречка 1 стак.
- Цибуля 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Вода 2 стак.
- Рослинна олія 20 гр
- Сіль за смаком
- Спеції сухі за смаком
Гречана каша з морквою та цибулею
Просто, швидко, ситно, і страва, і гарнір - на обід і вечерю! Гречана каша з морквою і цибулею - це дуже проста і корисна страва для всієї родини. Готується вона з мінімального набору продуктів буквально за півгодини. Можна подавати самостійно або використовувати як гарнір до м'яса, риби.

35 хв. Порції: 4 108 Кк
Приготування рецепту
Як зробити гречану кашу з морквою та цибулею? Підготуйте для цього необхідні інгредієнти. Скільки б гречки ви не взяли, води має бути рівно вдвічі більше.
Цибулину очистіть від лушпиння й обполосніть у холодній воді. Потім цибулю дрібно наріжте. Сковороду для смаження розігрійте до гарячого стану та налийте на неї трохи олії. Викладіть нарізану цибулю й обсмажуйте її протягом хвилини, щоб вона стала прозорішою.
Моркву очистіть від шкірки, обполосніть від забруднень і подрібніть. Можна моркву нарізати шматочками або натерти на тертці.
Подрібнену моркву викладіть у сковороду до цибулі. Перемішайте й обсмажуйте все разом ще кілька хвилин. За цей час морква стане м'якшою.
Гречку промийте кілька разів у холодній воді. Потім усю зайву воду з неї злийте. Промиту гречку можна відкинути на дрібне сито. Потім додайте гречку в сковороду.
Залийте гарячою водою. За смаком посипте сіль і спеції. Як спеції я беру мелений перець і трохи сушених ароматних трав. Усе перемішайте і накрийте кришкою. Доведіть до кипіння. Потім зробіть мінімальний вогонь і залиште готуватися хвилин на 15-20.
За час приготування гречка стане м'якою, збільшиться в розмірі та вбере в себе всю воду.
Гречана каша з морквою та цибулею готова! Перемішайте та подавайте до столу в гарячому вигляді. Така гречка може стати чудовим гарніром до м'ясних страв. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 16.03.2023